A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Két új kivágó asztal

Az olasz gyártó két új kompakt kivágó asztallal bővítette kínála­tát, amelyeket a Fespa kiállításon mutatott be. A Kombo SDC+ 21.32 és a Spark 19.16 új, kompakt kivitelű kivágó asztalok min­den olyan előnyös funkciót tartalmaznak, amelyeket a nagyobb Elitron gépek, azoknál mégis jóval kedvezőbb árfekvésben.

A Kombo SDC+ 21.32, több külön­féle vágófejjel használható ki­vágó asztal vákuummal ellátott munkafelülete 2,1×3,2 méter. Az Elitron elmondása szerint az új gép kiválóan alkalmas nyomtatott szövetek, és bár­mely vizuális kommunikációra használt média megmunkálására. Kialakításá­nak köszönhetően integrálja és auto­matizálja a szuperszéles formátumú digitális nyomtatókkal a teljes gyártási munkafolyamatot, hiszen a merev alap­anyagok széles választéka mellett ké­pes tekercses anyagok feldolgozására is – 3,2 méter maximális szélességig.

„A 21,32 egy kisebb, kompakt rendszer, amely képes textil anyagok, bannerek és merev alapanyagok megmunkálásá­ra, mégis elérhető kisebb vállalkozások számára is” – mondta Caroline Bell, az Elitron marketing és értékesítési igaz­gatója, majd így folytatta: „Ez egy olyan méretű készülék, amely iránt már rég­óta nagy volt az érdeklődés vásárlóink körében, de nem volt elérhető kínála­tunkban.”

Szintén új a márka kínálatában a Spark 19.16 kompakt méretű, futószalaggal ellátott vágóasztal, melynek vákuum­mal ellátott munkafelülete 1,9×1,6 mé­ter, melyet az Elitron Fespa standján a valós munkafolyamatot modellező élő demonstrációk keretében mutattak be.

„Az Elitron kínálatában már régóta el­érhető a mamut méretű Kombo TAV-R , és a nagy Kombo SDC, most pedig azon dolgozunk, hogy olyan kisebb méretű gépeket is alkossunk, amelyek a piac másik felét is kiszolgálják.” – nyilatkoz­ta Caroline Bell és hozzátette: „A Spark kisebb méretű gép, kisebb munkafe­lülettel, amely természetesen alacso­nyabb árszinttel is jár, mégis alkalmas több vágókés kezelésére, és mindazon előnyöket tartalmazza, amelyeket az Elitron nagyobb gépei kínálnak.”

A Kombo SDC+ 21.32 és a Spark 19.16 már a Fespa után rendelhetők, és bár pontos árakat nem közöltek, a gyártó elmondta: mindkét gép kiváló ár-érték aránnyal bír, amely remek befektetés-megtérülési mutatót garantál vásárlói számára.

Az Elitron szintén bemutatta Klick rend­szerét, amely a nyomtatás előtti elő­készítési folyamat automatizálását hivatott megvalósítani. A Klick össze­köthető bármely nyomtatóval és gyor­sítja a nyomtatási folyamatot, csökkenti a festékveszteséget, tisztábban tartja a nyomtató asztalt. A rendszer automa­tikusan felismeri a nyomtatandó alap­anyag pozícióját, és ennek megfelelően állítja fel a munkafolyamatot.

Az Elitron standján szintén látható volt Kombo TH – duplafejes síkágyas kivágó asztaluk, testre szabható vágási funkci­óval, amelyet a tavalyi Fespa kiállításon mutattak be először. Sign

- Hirdetés -

Sign&Display