A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

John Wayne-be öltöztetett múzeum lett az Év Projektje

A SpeedPro dallasi csapatának közel 2,5 kilométer hosszú nyomtatott anyagai és grafikái teljesen lenyűgözték az amerikai cégóriás szakmai zsűrijét, így nekik ítélték a 2020-as Év Projektje kitüntetést. A grandiózus munka a texasi Fort Worth történelmi negyedében található Stockyards Nemzeti Múzeum számára, a „John Wayne: An American Experience” című kiállításhoz készült.

Az ikonikus sztár emléke előtt tisztelgő tárlatot 11 teremben rendezték be: felvonultattak egy halom személyes tárgyat, legendás jelmezt, filmes kelléket, sőt, még a színész egyik autóját is, míg a környezet látványvilágát egy az egyben a SpeedPro gondjaira bízták. A John Wayne életét és munkásságát bemutató falburkolatok, ablakfóliák, nyomtatott installációk, világító boxok, vitrinek és egyéb látványelemek összesen majdnem 2500 méter hosszúak voltak, és a cég négyfős csapata telepítette őket, mindössze 16 nap alatt.

Nem bíztak semmit a véletlenre: a látványvilág kidolgozásakor együttműködtek a színészlegenda fiával, Ethan Wayne-nel is, hogy a lehető legautentikusabb, nyilván westernstílusú díszletet alkothassák meg. Érdekesség, hogy maga a múzeum még építés alatt állt, amikor megkezdődött a kiállítás tervezése, így a dizájnnak és az installálásnak teljesen alá tudták rendelni a műszaki feltételeket – ehhez a kivitelezővel, az elektromos hálózat készítőivel, valamint az építész- és hangmérnökökkel kellett folyamatosan egyeztetniük.

A SpeedPro Dallast vezető Mike Taylor hangsúlyozta: „67 éves vagyok, és a ’60-as évek óta rajongok John Wayne-ért, így borzongató élmény volt együtt dolgozni a fiával, hogy életre keltsük a színész történetét, és nagyon büszke vagyok a végeredményre.”

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Graphics Pro

 

- Hirdetés -

Sign&Display