A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

JK Group – Új kezdeményezések a fenntarthatóságért

Az olasz nyomdafestékgyártó JK Group számos, a fenntarthatóságot továbbfejlesztő, új kezdeményezést jelentett be. A Dover Digital Printing tulajdonában lévő gyártó a környezeti lábnyomát csökkentő csomagolást fejlesztett ki reaktív festékei számára, illetve egyúttal bejelentette: megnövelte teljes festékválasztékának szavatossági idejét.

A JK Group Kiian márkája nemrég mutatta be új reaktív festékét Digistar Bellagio néven, amely a dobozon belüli tasakos (bag in box) csomagolással kerül forgalomba. E környezetkímélő kezdeményezés keretében a márka összes reaktív festékét rugalmas polietilén vagy többrétegű műanyag tasakba, majd kartonból készült dobozba csomagolják. Az új rendszer számos előnyt hordoz magában, melyek közül a legfontosabb, hogy a hagyományos csomagoláshoz képest 80%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz. Az új csomagolás – fizikai és mechanikai tulajdonságainak köszönhetően – pedig jobban védi a festéket a korábbi anyagoknál. A csökkentett mennyiségű csomagolás kisebb szállítási és raktározási helyigényt és egyben alacsonyabb költséget is jelent, így az ellátási lánc teljes egészében is kisebb hatást gyakorol a környezetre. Végül a felhasznált festékcsomagolások szétválaszthatók és újrahasznosíthatók.

Egy további környezetbarát lépés, hogy a JK Group megnövelte az általa gyártott festékek szavatossági idejét, ami az elmúlt év kutatás-fejlesztési munkájának az eredménye.

https://www.j-k-group.com/

Bévárdi Szilárd, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display