A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Jászberényben jártam… ColorPaintert láttam

…neem, nem akart elhervadni, hiszen ez nem egy húsvéti locsolóvers, hanem az OKI ColorPainter E-64s Eco-solvent nyomtató rövid bemutatója, amelyet a hivatalos forgalmazó Signdepot Europe Kft. jóvoltából volt alkalmunk megismerni.
Seiko nyomtatófejek, SX tinta, magas színtelítettség, SP4 Smart Pass technológia, könnyű használat a CP Managerrel… Tovább is van, mondjam még?

Ez a mese valójában 2015-ben kezdődik. Ekkor vásárolta meg ugyanis az OKI Data Corporation a Seiko szélesformátumú nyomtatók gyártásával foglalkozó üzletágát. De miért is érdekes ez a lépés: Egyrészt azért, mert az OKI cégcsoportnak egészen addig nem volt szélesformátumú nyomtatója, másrészt azért, mert a Seiko egyike volt azon kevés gyártóknak, amelyek saját gyártású nyomtatófejekkel fejlesztették nyomtatóikat, immár 17 éve. És most ugorjunk egy nagy lépéssel egészen napjainkig, amikorra az OKI szélesformátumú nyomtatási portfóliójában immár megtalálható az E, M és H széria, különféle típusokkal – kielégítve mindezzel a vállalkozások mérettel, illetve nyomatminőséggel szemben támasztott különféle igényeit. Az OKI koncepciója pedig kifejezetten egyszerű: prémium nyomtatókat gyártanak, amelyek mindenkor, minden körülmények között képesek a garantált minőséget nyomtatni!

Haladj a korral és lépj előre most!
Így hangzik a Signdepot, OKI nyomtatóra alapuló reklámszlogenje, mondhatjuk megalapozottan, hiszen nem nyúl mellé az, aki emellett a márka mellett teszi le a voksát. Mi most a 1616 mm nyomatszélességű ColorPainter E-64s készülékkel ismerkedtünk meg részletesen.

CP Manager – jó, ha a fej mosolyog!
Az OKI saját fejlesztésű szoftvere kifejezetten hasznos eleme a csomagnak, hiszen kezelőfelületén olyan általános karbantartási feladatokra figyelmezteti a felhasználót, mint például az aktuális fejtisztítás, amelyek elengedhetetlenek a készülék megfelelő működéséhez. Ennek megfelelően, a gép általános karbantartási szintje alapján egy fej jelzi a képernyőn, hogy hányadán is állunk: amennyiben a fej mosolyog, akkor minden szükséges feladatot elvégeztünk, ha azonban lebiggyed a szája, akkor jobb lesz foglalkoznunk a nyomtatónkkal, a meghibásodások elkerülése érdekében! A karbantartás mellett a szoftver, és RGB szenzorok segítségével bekalibrálhatjuk az általunk használt alapanyagok kezeléséhez szükséges adatokat, ezek között az anyag előretolásának, illetve az oda-vissza (bi-direction) irányba történő nyomtatás paramétereit is!
Kategóriájában a leggyorsabb
Amíg más nyomatok elveszítik telítettségüket gyorsabb nyomtatás esetén a kisebb csepp méret és az alacsony viszkozitású festékek miatt, vagy csíkozódás tapasztalható, addig az új ColorPainter E-64s magas viszkozitású és nagy pigment sűrűségű festéket és ultra modern piezo tintasugaras Seiko nyomtatófejeket használ, így kiemelkedő, csíkmentes képminőséget és telített színeket kapunk a leggyorsabb nyomtatási módban is.

OKI által kifejlesztett „pont minta” lehetővé teszi a borotvaéles, tiszta képeket minden nyomtatási módban. Választhatjuk a páratlanul gyors – maximálisan 22,9 m 2 /óra nyomtatási sebességet gyengébb felbontással vagy a nagy felbontású nyomtatási módot kisebb festékcseppekkel. A ColorPainter E-64s készülékkel tehát nyomtathatunk vinyl-t, bannert, backlight, de akár igényes beltéri nyomatokat is.

Alacsonyabb szag- és oldószertartalmú, Eco solvent SX tinta
A forradalmian új OKI SX eco festék nem csak szagmentes nyomtatást biztosít, de jelenleg a legnagyobb pigment sűrűségű festék a piacon, amely élénk, telített színeket, széles színspektrumot, tartós kültéri nyomatokat és alacsony üzemeltetési költségeket garantál. A nagy pigment sűrűségű SX festékkel magas telítettségű színeket és részletgazdag sötét részeket lehet nyomtatni, így az E-64s nyomtatóval lehetővé válik az éles, tiszta és élénk backlight nyomtatás!

A több pigmentnek köszönhetően az E-64s készülék kifejezetten nagy színterjedelmű nyomtatást garantál.
Emellett nem elhanyagolható a gazdaságos festékfogyasztás sem, hiszen a ColorPainter E-64s 1 m2 nyomathoz 6,7 ml festéket használ, amely kifejezetten gazdaságos.

Az SX tinta magasabb termelékenységet és jobb nyomtatási környezetet biztosít. Az SX festék elérte a GREENGUARD alacsony kémiai kibocsájtás szabványát és megkapta a GOLD fokozatot. Az SX festék tehát beltéri körülmények között biztonsággal használható. A festék elérhető 500 ml, 1500 ml, illetve 4500 ml kiszerelésekben attól függ, hogy E, M vagy a produktív H szériáról beszélünk.

Technológiai fejlesztések a minőség érdekében
A ColorPainter E-64s nyomtató számos olyan technológiai fejlesztést tartalmaz, amelyek egytől egyig a kiváló nyomatminőséget szolgálják. Ne is menjünk el ezek mellett szó nélkül…

SP4 Smart Pass technológia
Az SP4 technológia jelentősen csökkenti a szemcsézettséget a színárnyalatoknál és lágy bőr tónusokat biztosít.

A 4. generációs Smart Pass technológia hatékonyan csökkenti a „túlszórást” és kiküszöböli a passzusok nyomtatásából eredő csíkozást. Az SP4 kiváló képminőséget biztosít még a legigényesebb beltéri felhasználásnál is.

DDP Dynamic Dot Printing technológia
A DDP technológia kontrollálja és optimalizálja a festékcsepp méreteket és így ragyogó, élénk színeket produkál a lágy színátmeneteknél és apró részleteknél is. A DDP technológia nagy színtelítettséget garantál backlight alkalmazásnál is.

SNM3 – Smart Nozzle Mapping NM3 fúvóka ellenőrző rendszer
A fúvóka ellenőrző rendszer arra lett kifejlesztve, hogy minimalizálja a gyártási időt, ha ideiglenes fúvóka eltömődés miatt hiányzó pontok találhatók a nyomaton. A fúvókák tisztítása vagy kompenzációja automatikus.

On-Carriage Ionizer (Fejkocsi ionizáló, antisztatizáló)
Legtöbbször a sztatikus elektromosság okoz olyan rejtett nyomtatási hibákat melynek oka nehezen felderíthető (pl. festékcsepp a nyomaton, moire szerű hiba egy szín nyomtatásnál stb.). A beépített ionizáló semlegesíti a sztatikus elektromosságot és megszünteti az ehhez kapcsolódó problémákat, még alacsony páratartalmú környezetben is.

SSS Safe Scanning System
Szintén egy tipikus probléma, mikor a hő/páratartalom miatt a nyomathordozó hullámosodik, és a fej belehúz a nyomtatott passzusba. Az SSS rendszernek köszönhetően a nyomtató feje érinti a nyomatot és ennek köszönhetően az SSS minimalizálja a nyomatott felületet vagy nyomtatófejet érő károkat. 4 üzemmód közül választhatsz az igényeid szerint. Amikor a fejkocsi érzékeli, hogy a nyomtató feje beleér a nyomatba, akkor megállíthatod a nyomtatást, megigazíthatod a nyomatot, majd folytathatod a nyomtatást a feladat törlése nélkül. Ezzel időt, festéket és anyagot spórolhatsz, valamint tovább növelhető a konzisztens nyomatminőség.

Új légáram rendszer
A nyomtatón belüli légáramlatot újratervezték a gyorsabb festékszáradás érdekében. A légáramlási rendszer a levegőt a nyomtató hátsó részéből előre hozza, majd az első burkolaton keresztül lefelé távozik a nyomtatóból. Ez a légáram a fűtéssel együtt lehetővé teszi a gyors száradást kevesebb szaggal.

Lépés indulj!
Összefoglalva – az OKI tényleg nem a levegőbe beszél, amikor a minőségi nyomtatást helyezi előtérbe, melyhez nem csak komoly vasat épített, de felhasználóbarát kezelőfelületet is kínál. Érdemes tehát ebben a készülékben gondolkodnunk, amennyiben vállalkozásunk előrelépése a célunk!

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display