A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Japán neonkertté változott a bár udvara

A Sydney-ben található Goros a mangaművészet ausztráliai helytartóját, Jeremy Lordot kérte fel japán stílusú neonkertjének megtervezésére. A szabadúszó illusztrátor nemzetközi kortárs művészisten: Párizsban született, és a világ minden táján dolgozott különböző ügynökségek grafikusaként, míg meg nem állapodott a szigetországban, ahol 15 éve él és dolgozik, most már azt is megengedve magának, hogy egyszerre csak egy projekttel foglalkozzon. Saját brandje a manga és az anime motívumain nyugszik, így a leglogikusabb választás biztosan ő volt az eleve japán stílusú Goros számára, amikor megszületett a neonkert ötlete.

„Ez a bár álomkliens egy illusztrátornak, így amikor megtaláltak a megbízással, szabályosan eksztázisba estem”, árulta el Lord, hozzátéve: a vendéglátóhely jellegzetességei alapján teljesen adta magát a japán faunán és flórán alapuló, sajátos terve.

„Japán olyan ország, ahol a hagyomány és a futurisztikus neonfényben úszó városkép könnyen keveredik – innen a most látható neon signage ötlete, amivel tokiói sikátorra emlékeztető atmoszférát teremtettünk.”

A művész méretarányos digitális tervei alapján a Neonlite gyártotta le az egyedi világítótesteket, és mindössze négy hét állt rendelkezésre a megvalósításra, hiszen a bár a COVID-ot követő újranyitásra időzítve akart új fényben tündökölni.

- Hirdetés -

A Goros kerthelyisége, mielőtt „rászabadították” Jeremy Lordot. Fotó: Brendan Smith

Lord hangsúlyozta: az igazi nehézséget a neon sajátosságai okozták a tervezésnél, hiszen úgy kellett valami nagyon látványosat és lenyűgözőt alkotni, hogy tudta: a technológiának megvannak a maga korlátai. A végső artwork nem lehetett túl részletes, és az sem volt mindegy, hogy milyen a vonalvezetés, hiszen végül lámpatestekből kellett megalkotni, nem csak „egyszerűen” felfújni egy egyébként rácsos falra. A végeredménnyel így is nagyon elégedett, hiszen az a japán kultúra régi és új elemei között egyensúlyoz.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Image Magazines Australia

- Hirdetés -

Sign&Display