A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Ipari nyomtatás fotóminőségben

Megjelent az Epson első síkágyas UV-LED nyomtatója

A SureColor SC-V7000 az EPSON első ipari, síkágyas UV-LED nyomtatója, amely azon nyomtatási szolgáltatók számára készült, akik bővíteni szeretnék a termékválasztékukat és fokozni a hatékonyságot, miközben folyama­tosan a kiváló nyomtatási minőségre törekednek. Az új nyomtató magyarországi forgalmazója az LFP center Kft.

A japán gyártónak hosszú múltra visszanyúló tapasz­talata van a fotóminőségű nyomtatók fejlesztésében, gyártásában, így az új UV-LED nyomtatási technológia bevezetésének folyamatában már megfelelő tudással rendelkezett az EPSON ahhoz, hogy az új nyomtatási területen is megfeleljen a magas nyomtatási minőség kritériumainak.

Richard Barrow, az EPSON Europe senior termékmene­dzsere szerint a SureColor SC-V7000 minden tulajdon­ságát a felhasználóra gondolva tervezték meg. Egyedi EPSON vonásokkal ruházták fel, hogy megkülönböz­tethető és kiemelkedő legyen a produkciós nyomtatási piacon. A robusztus és megfizethető síkágyas UV-LED nyomtató gyors és kiemelkedő minőségű nyomtatást tesz lehetővé sokféle alapanyagon. Az EPSON számára nagy büszkeség, hogy az SC-V7000 modellel beléphet a síkágyas nyomtatók piacára.

SOKOLDALÚ

A nyomtatási termékportfólió jelentősen bővíthető, mivel sokféle nyomathordozó-típus nyomtatására nyílik lehetőség. Ennek eredményeként a SureColor SC-V7000 számtalan alkalmazási területen megállja a helyét, így a felhasználók számára tovább bővíthető a nyomtatási szolgáltatás.

A sokoldalúság titka az új fehér tintában rejlik, melynek köszönhetően a nyomtatási lehetőségek jelentősen bővülnek. Használható alaprétegként színes hordozó­anyagok esetén, de háttérvilágítású vagy természetes fény által átvilágított alkalmazásokhoz is tökéletes. Az EPSON SC-V7000 is rendelkezik a fehértinta-keringeté­si rendszerrel, amely csökkenti a tintaveszteséget, és a nyomtatási minőség folyamatos biztosítása érdeké­ben optimális állapotban tartja a fehér tintát. Az egyedi nyomtatófej-elrendezés hozzájárul a fehér tintával és a lakkal történő egyidejű, nagy sebességű nyomtatáshoz, a teljesítmény csökkenése nélkül. A lakk nagy játékteret biztosít, mivel alkalmazható a kép egészén vagy egy részén, bizonyos textúrák és hatások kiemelésére. A többrétegű nyomtatási technológia al­kalmazása tovább növeli a felhasználási lehetőségeket.

TERMELÉKENY

Az EPSON SureColor SC-V7000-et azért fejlesztették ki, hogy a vállalkozások gyorsabban és kiemelkedően magas minőségben nyomtathassanak akár 2,5×1,25 m-es maximális nyomtatási felületen.

Közvetlenül nyomtat különböző, akár 80 mm vastag­ságú alapanyagokra is. A nyomtató a nyomathordozó vastagságának megfelelően automatikusan állítja be a nyomtatófej magasságát, az ütközésérzékelő pedig megakadályozza a fej sérülését.

Az EPSON Edge Print RIP szoftver az UV síkágyas ke­zelőszoftverrel karöltve lehetővé teszi a felgyorsított nyomtatást és a magas minőségű nyomatok folyama­tos előállítását, akár sorozatgyártás esetén is.

Az alapfelszereltséghez tartozik a négyzónás vákuum­rendszer is, amelynek segítségével a nyomathordozó méretének megfelelő felületen lehet kiválasztani a kívánt leszorító hatást. Az ütközőtüskék beállítják és biztosítják a nyomathordozó pozícióját.

 

FOTÓMINŐSÉGŰ IPARI NYOMTATÁS

A különleges alakzatban elrendezett 8 db EPSON Micro Piezo nyomtatófej nagy felbontású képeket és – a vál­tozó cseppméret technológiának, valamint a lágy szí­neknek köszönhetően – finom színátmeneteket bizto­sít. Az alapfelszereltségű ionizáló segít kiküszöbölni és csökkenteni a nyomathordozó statikus feltöltődését, annak érdekében, hogy a tintacseppek a megfelelő helyre kerüljenek. Ez biztosítja a magas nyomtatási minőség folyamatosságát.

Az újonnan kifejlesztett, 10 színkomponensből álló UltraChrome UV tintakészlet az alapszínek mellett lágy színeket, valamint direkt piros, továbbá fehér színt és lakk komponenst is tartalmaz. A tinta jobb nyomtatási minőséget, lenyűgöző eredményt biztosít. A nyomtató használhatóságát, hatékonyságát és termelékenysé­gét tovább növeli, hogy az új tinták megfelelnek a leg­magasabb minőségbiztosítási követelményeknek is.

Nyomtatható alapanyagok:

 • habkarton
 • fa
 • fém, alumínium
 • akril
 • polikarbonát, PVC
 • üveg
 • hullámkarton… stb.

AZ EPSON SCV7000 LÉNYEGES JELLEMZŐI

 • Újonnan kifejlesztett, 10 színkomponensből álló tintakészlet, világos cián, világos magenta és szür­ke színekkel az alacsony mértékű szemcsézett­séghez, továbbá vörös szín az élénk, színtelített nyomatokhoz.
 • Magas sebességű nyomtatás a fehér, az egyéb szí­nek és a lakk egyidejű használatakor is. Ezek a hoz­záadott komponensek lehetővé teszik a különleges nyomatok díszítését termelési veszteség nélkül.
 • Maximális nyomtatási méret 2500 x 1250 mm.
 • Négyzónás vákuumrendszer.
 • Pozicionáló tüskék a könnyű és konzisztens pozí­cionáláshoz.
 • 80 mm maximális nyomtatható anyagvastagság automata magasságérzékelővel és beállítással.
 • Az ionizáló az alapfelszereltség része. Csökkenti az elektrosztatikus feltöltődést, ami festékszórási pontatlanságokat okozhatna.
 • EPSON Edge Print RIP Software.

lfpcenter.com

- Hirdetés -

Sign&Display