A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Ipari nyomtatás fotóminőségben

Síkágyas uv-led nyomtatási technológia az Epson-tól

A SureColor SC-V7000 az EPSON első ipari, síkágyas UV-LED nyomtatója, amelynek a hazai forgalmazását a tavalyi év utolsó negyedében kezdte el az LFP center Kft. A kezdeti tapasztalatokról a forgalmazó nyilatkozott.

A japán gyártónak régmúltra visszanyúló tapaszta­lata van a fotóminőségű nyomtatók fejlesztésében, gyártásában, így az új UV-LED nyomtatási technológia bevezetésének folyamatában már megfelelő tudással rendelkezett az EPSON ahhoz, hogy az új nyomtatási területen is biztosítani tudja a magas nyomtatási mi­nőség kritériumait.

2021 októberében érkezett meg az első nyomtató amely rögtön az LFP center budapesti bemutatóter­mében – egy külön erre a célra kialakított részen – ka­pott helyet. A telepítés gondos előkészítést igényelt, hiszen a V7000-es ipari nyomtató kategóriába tartozik így a méretei és a tömege is külön logisztikai és anyag­mozgatási kapacitást igényelt. Az előre átgondolt és megtervezett folyamatnak köszönhetően azonban te­herautó beérkezését követően a telepítő csapatnak 6 órára volt mindössze szüksége ahhoz hogy a helyére kerüljön a berendezés, várva az üzembehelyezést. Már ebből az első telepítésből nyert tapasztalatok alapján is azt mondhatjuk, hogy kiemelkedően fontos a gon­dos előkészítés és nyomtató termelési helyének jó elő­re történő, átgondolt kialakítása. Ebben már most tud­nak tanácsokat adni a hazai forgalmazó munkatársai.

Az első beüzemeléshez az EPSON lengyelországi szerviz központjából érkezett mérnökök nyújtottak segítséget. A teljes üzembehelyezési idő két teljes munkanapot vett igénybe, amely a nagykapacitású tintakészlet feltöltésétől a szoftveres beállításokon át és első minták kinyomtatásokig mindent magá­ban foglalt. Elmondható tehát, hogy több napos el­foglaltságot jelent majd a jövőbeni üzemeltetők szá­mára a beüzemelésben és a nyomtató használatáról történő oktatásban való részvétel.

 

NYOMTATÁSI MINŐSÉG

Az első tapasztalatok meggyőzőek! A nyomtatási minő­ség valóban kiemelkedő, amely a japán gyártó koráb­ban kifejlesztett, modulárisan bővíthető TFP Precision Core nyomtatófej-rendszerének köszönhető. A Sure­Color SC-V7000-es nyomtatóban ebből a felépítés­ből különleges elrendezésben nyolc is helyet kapott! A tíz színkompomensből álló, újonnan kifejlesztett Ult­raChrome UV tintakészlet szürke, piros valamint lágy színek mellett fehér színt, valamint külön lakk kompo­nenst is tartalmaz. A változó tintacsepp technológiá­nak köszönhetően finom színátmenetek nyomtatásá­ra is lehetőség nyílik a V7000 segítségével.

SOKOLDALÚ

A nyomtatási termékportfolió jelentősen bővíthető a végfelhasználók számára. Sokféle nyomathordozó-tí­pus nyomtatására nyílik lehetőség. Ennek eredmé­nyeként a SureColor SC-V7000 számtalan alkalmazási területen megállja a helyét, amelynek köszönhetően a felhasználók számára tovább bővíthető nyomtatási szolgáltatásuk.

A sokoldalúság titka egyrészt az új fehér tintában rejlik, másrészt pedig a beépített ionizálóban, amely­nek köszönhetően a nyomtatható alapanyagok köre jelentősen bővül! Az EPSON SC-V7000 fehér tinta ke­ringtetési rendszere csökkenti a tintaveszteséget és a nyomtatási minőség folyamatos biztosítása érdeké­ben optimális állapotban tartja a fehér tintát. Használ­ható alaprétegként színes hordozóanyagok esetén, de háttérvilágítású vagy természetes fény által átvilágított alkalmazásokhoz is tökéletes.

Az egyedi nyomtatófej-elrendezés hozzájárul a fehér tintával és a lakkal történő egyidejű, nagy sebességű nyomtatáshoz a teljesítmény csökkenése nélkül. A lakk nagy játékteret biztosít, mivel alkalmazható a kép egé­szén, vagy egy részén, bizonyos textúrák és hatások ki­emelésére. A többrétegű nyomtatási technológia alkal­mazása tovább növeli a felhasználási lehetőségeket.

 

TERMELÉKENY

Az EPSON SureColor SC-V7000-et azért fejlesztették ki, hogy a vállalkozások gyorsabban és kiemelkedően magas minőségben nyomtathassanak akár 2,5 × 1,25 m-es maximális nyomtatási felületen. Az alapfelsze­reltséghez tartozik a négyzónás vákuumrendszer is, amelynek segítségével a nyomathordozó méretének megfelelő felületen lehet kiválasztani a kívánt leszorító hatást. Az ütközőtüskék beállítják és biztosítják a nyo­mathordozó pozícióját.

Az LFP center bemutatótermében beüzemelt nyom­tatót folyamatosan teszteljük. Minden aspektusból megvizsgáljuk a nyomtatási eredményeket és folya­matosan riportálunk az EPSON felé. Megosztjuk ta­pasztalatainkat, amelyeket nem csupán forgalmazói szempontok alapján teszünk, hanem kifejezetten végfelhasználói szemmel nézzük ezeket. Újabb és újabb megkereséseket kapunk különböző táblásítottalapanyagok nyomtathatóságának megvizsgálására. Ezek iparáganként specifikáltak, éppen ezért minden esetet külön kell vizsgálnunk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ezeknek a megkereséseknek ele­get tegyünk és kielégítő megoldást nyújtsunk. Tudjuk, hogy nagyértékű beruházást jelent minden vállalko­zás számára egy ilyen beszerzés, éppen ezért biztosra akarnak menni. Az eddigi eredmények alapján már be tudtunk tervezni egy üzembe helyezést és további érdeklődéseket várunk.

NYOMTATHATÓ ALAPANYAGOK:

 • Habkarton
 • Fa
 • Fém, alumínium
 • Akril
 • Polikarbonát, PVC
 • Üveg
 • Hullámkarton, stb…

AZ EPSON SC-V7000 LÉNYEGES JELLEMZŐI

 • Újonnan kifejlesztett, 10 színkomponensből álló tintakészlet világos cián, világos magenta és szür­ke színekkel az alacsony mértékű szemcsézett­séghez, továbbá vörös szín az élénk, színtelített nyomatokhoz.
 • Magas sebességű nyomtatás a fehér, az egyéb színek és a lakk egyidejű használatakor is. Ezek a hozzáadott komponensek lehetővé teszik a kü­lönleges nyomatok díszítését termelési veszteség nélkül.
 • Maximális nyomtatási méret 2500 × 1250 mm.
 • Négyzónás vákuumrendszer.
 • Pozicionáló tüskék a könnyű és konzisztens pozí­cionáláshoz.
 • 80 mm maximális nyomtatható anyagvastagság automata magasság érzékelővel és beállítással.
 • Az ionizáló az alapfelszereltség része. Csökkenti az elektrosztatikus feltöltődést, ami festékszórási pontatlanságokat okozhat.
 • EPSON Edge Print RIP Software.

lfpcenter.com

- Hirdetés -

Sign&Display