A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

InterioJet segíti a legnagyobb kínai dekorcégeket

Ugyanis nemrég fektettek be az Agfa vízbázisú inkjet nyomtatási rendszerébe, hogy beltéri dekorációs elemek gyártására használják. A döntés új korszakot nyitott a vállalatoknál, hiszen a legjobb minőséget produkálják, és nagyon egyedi, digitális nyomtatással készülő felületdizájnokat valósíthatnak meg.

A TianYuan HuiBang Group kétségtelenül az egyik legnagyobb, digitális nyomtatással foglalkozó csoport Kínában: dekorációs felületeket és PVC filmeket exportálnak világszerte. Miután felmérték és tesztelték több más cég rendszerét, végül az Agfa InterioJet 2500-nál állapodtak meg: elsősorban kisebb példányszámú munkákra és dekorpapírok testre szabására használják.

Ők voltak az elsők, akik az országban az Agfa berendezése mellett döntöttek, és nemcsak azért, mert változatlan színminőségben folytathatják vele a gyártást, hanem azért is, mert a rendszer tökéletesen illeszkedik a hagyományos impregnálási és laminálási utómunkáikhoz. Az új technológiával kitolták a hagyományos mélynyomtatás határait: a beltéri dekorációs elemek készítésénél nem jelenthet többé akadályt a henger hossza, valamint az sem, ha kifejezetten bonyolult vagy nem ismétlődő mintázatot készítenek. A cégcsoport vezérigazgatója, Reset Zang úgy véli, „az Agfa megoldása az egyik legjobb befektetés volt”, hiszen új üzletfelek igényeit is tudják vele teljesíteni.

A Dilon Group – amely szintén Kína egyik legnagyobb, dekorációs anyagok nyomtatásával foglalkozó vállalata – már egy másik típust választott: az InterioJet 3300-zal tökéletesítették a meglévő mélynyomtatási tevékenységüket. A rendszernek köszönhetően jüanmilliókat spórolnak évente, és közben új üzleteket kötnek: akár egyedi, nagy formátumú képeket is képesek nyomtatni vele, és vállalhatnak olyan munkákat (például padlók, bútorok vagy fali panelek készítését), amelyeket a hagyományos megoldásaikkal eddig nem tudtak teljesíteni.

Kai Ling főigazgató elárulta, hogy két évet töltöttek különböző inkjet rendszerek tesztelésével, mire ráleltek az Agfa berendezésére. „A gép messze az elvárásainkon felül teljesített, mind a minőséget, mind pedig a háttér- és szerviztámogatást illetően. Az Agfa csapata a munkánk hosszútávú partnerévé vált”, fűzte hozzá.

Gábor János, Sign&Display

Fotók: Agfa

- Hirdetés -

Sign&Display