A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Inkjet nyomtatók karbantartása – Az Eurojet szerviz csapatának javaslatai

Kedves Partnerünk!

Elképzelhető, hogy a következő hetekben kevesebbet fogsz nyomtatni a megszokottnál.
Biztosan tudod, hogy az inkjet nyomtatóknak káros, ha hosszabb ideig nem dolgoznak. Ebben az esetben a tintarendszer elemei vagy akár a nyomtatófej is beszáradhat.
Engedd meg, hogy a berendezések állagmegóvása érdekében tegyünk néhány javaslatot az előttünk álló időszakra vonatkozóan!

NAPI KARBANTARTÁS

Minden nyomtató használaton kívül készenléti üzemmódba kapcsol és bizonyos időközönként elvégzi magán az „ön-karbantartást”. Ennek időzítése változtatható, de az is elképzelhető, hogy ezt kikapcsolták.
Javasoljuk, ellenőrizd a beállításokat és legalább 24 óránként végeztess el a géppel egy rövid karbantartást!
Ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy
• legyen elegendő mennyiségű tinta a gépben,
• legyen hely az elhasznált tintagyűjtőben
• az ehhez vezető műanyag csőben se legyen eltömődés.
Ha mindezek rendben vannak, akkor hagyd bekapcsolva a nyomtatót!

3-4 NAPONTA NYOMTASS!
Amennyiben lehetőséged van rá, javasoljuk 3-4 naponta nyomtass egy 20-30 centiméter hosszúságú nyomatot, mely minden színt tartalmaz! Így biztosan frissül a tinta a teljes tintarendszerben.

10 NAPNÁL HOSSZABB LEÁLLÁS ESETÉN

Ha biztos vagy benne, hogy 10 napnál tovább egyáltalán nem fogod használni a nyomtatót és az előző két opció egyike sem lehetséges, akkor határozottan javasoljuk, hogy ürítsd le a teljes tintarendszert és töltsd fel a berendezésedhez használható, az általad használt tinta típusának megfelelő (!) tisztítófolyadékkal!
A leürítést a nyomtató menüjében tudod kezdeményezni és szükséged lesz hozzá megfelelő tisztítófolyadékkal töltött kazettákra, annyi darabra, amennyi tintakazettát használ a géped.
Ebben az esetben is nagyon fontos, hogy a folyamat megkezdése előtt ellenőrizd az elhasznált tintagyűjtő és az ide csatlakozó műanyag cső megfelelő állapotát.

Latex nyomtatók esetén a hosszabb leállás kezelése eltér a fenti utolsó pontban leírtaktól.
Vedd ki a nyomtató fejeket, a fejekre tedd fel a védőkupakokat (a színes fejekre a narancs színűt, az optimizerre pedig a fehéret) és kupakkal felfelé állítva tárold el!

Biztosak vagyunk abban, hogy amikor újraindul a termelés, azonnal tettre készen kell állnod, melyhez létfontosságú, hogy a termelőeszközöd is megfelelő állapotban legyen.
A tintarendszer leürítését követő újraindítás fokozott elővigyázatosságot igényel. Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot mielőtt újra bekapcsolnád a nyomtatót, segítünk végigmenni a szükséges lépéseken!

Amennyiben további kérdésed lenne vagy ennél részletesebb információkat szeretnél, kérjük keress minket bizalommal a megszokott elérhetőségeinken!

Az Eurojet szerviz csapata

- Hirdetés -

Sign&Display