A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az információkihelyezés immár mindenki számára esztétikussá válhat

Sokszor tesszük fel a kérdést: Hogyan lehet az információkihelyezés esztétikus? Számos megoldás létezik, ám igazán meggyőzőt a DURABLE képes mutatni.

De miért is mondjuk azt, hogy immár mindenki számára elérhető? A DURAFRAME® már mindenki számára ismert, hiszen megbízható és látványos megoldást kínál a felmerülő igényekre. A gyártó most kibővítette portfólióját egy új termékcsaláddal, a DURABLE dokumentumtartókkal. Mindkét opció ismérve a kiváló minőség, de ezen kívül különböző felhasználási területekre nyújtanak alternatívát az információk igényes megjelenítésére és rögzítésére. Vizsgáljuk meg a DURAFRAME® és a DURABLE doku­mentumtartók közötti különbségeket!

TÖBB, MINT EGY EGYSZERŰ KERET

A DURAFRAME® termékcsaládot három terület al­kotja: öntapadós, mágneses és SUN keretek. Ezeket nézzük részletesen:

Öntapadós információs keret. Kifejezetten beltéri használatra tervezték, sima felületekre, mint például ajtók, szekrények, üvegek és falak. A mágneses záródásának köszönhetően a dokumentumok kön­nyen, valamint gyorsan cserélhetők, és a rögzített információ mindkét oldalról olvasható. Álló és fekvő formátumban egyaránt kihelyezhető, és különböző méretekben, A4-től 70 x 100 cm-ig elérhető.

Mágneses információs keret. Ez a keret kifejezetten A4 méretű dokumentumok fémfelületeken történő kihelyezésére tervezte a DURABLE. A hátoldalon található mágneses csíkoknak köszönhetően ezek az információs keretek különösen könnyen rögzíthetők fémfelületekre, ideálisak például dolgozói táblákhoz, lean-kockákhoz, fémszekrényekhez.

SUN információs keret. Speciálisan napfénynek kitett üvegfelületekhez készült, mint például kiraka­tok vagy autók szélvédői. Elektrosztatikusan tapad, UV- és hőálló, emellett a mágneses rögzítés lehetővé teszi a tartalmak egyszerű cseréjét. Az üveg mindkét oldalán olvashatók a kihelyezett információk.

SZÉLES KÖRBEN HASZNÁLHATÓ MEGOLDÁSOK

A DURABLE dokumentumtartók családja szintén három szegmensből áll: öntapadó, mágneses és elektrosztatikus rögzítőelemek. A megoldások széles körben felhasználhatók:

Öntapadó dokumentumtartó (A4). Alkalmas sima, tiszta felületeken történő információ kihelyezésre. Az öntapadós rögzítés nyom nélkül eltávolítható, és a dokumentumok könnyen cserélhetők. A4-es mére­tű dokumentumok rögzítésére tervezte a gyártó, álló és fekvő formátumban egyaránt használható.

Mágneses dokumentumtartó (A4). Ez a termék fémfelületekre, például fehértáblákra, lean-koc­kákra, lemezszekrényekre rögzíthető. A mágneses tapadás nyom nélkül eltávolítható, és az A4-es méretű dokumentumok álló és fekvő formátumban is elhelyezhetők benne.

Elektrosztatikus infotasak (A4). Beltéri sík és ívelt üvegfelületekre, például szél­védőkre tervezték. A rögzítése ragasztóanyag-men­tes, statikus, 70°C-ig hőálló, UV-álló és újra felhasz­nálható. Az információkihelyezés álló és fekvő formátumban is lehetséges.

MIKOR MELYIKET HASZNÁLJAM?

A DURAFRAME® keretek széleskörűen alkalmazhatók különböző környezetekben, az irodától kezdve a ma­gas napfénynek kitett helyiségekig, és számos szín- és méretválaszték áll rendelkezésre, amely elősegíti a kommunikáció további hatékonyság növekedését. Továbbá kiemelendő, hogy a DURAFRAME® keretek üveg felületen is elegáns megjelenést biztosítanak. A DURABLE dokumentumtartók szintén rugalmasan mozognak e palettán, ám elsősorban beltéri haszná­latra fejlesztették és optimalizálták. A termékcsalád egy oldalra képes kommunikálni, s egy színben, illetve méretben kapható. Az öntapadó csíkok és mágnesek könnyen eltávolíthatók, így akár szelektív hulladékként is kezelhető, ha már nincs rájuk szükség. Ez a termékcsalád főleg a rövidtávú je­lölésre használatos, ezért is fontos nagyobb figyelmet fordítani az újrahasznosíthatóságra. Ezen megoldás­csomag gazdaságosabb kivitelt jelenthet.

Emellett fontos megemlíteni a méretbeli lehetősége­ket is. Mindkét termékcsalád az A4-es méretből indul ki, de a DURAFRAME® továbbmegy, hiszen ezek a keretek több méretben is elérhetők.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes kitérni a rögzí­tésre. Mindkét termékcsalád kínál öntapadó és mág­neses fixálási lehetőségeket, de a DURAFRAME® SUN keret elektrosztatikus tapadással bővíti a lehetőségek tárházát. Fontos kiemelni, hogy az információkihelye­zés művelete előtt tájékozódjuk, hogy mely alkalmazás a legmegfelelőbb, ugyanis a választás a felhasználási igényeken és környezeten múlik. A DURAFRAME® keretek sokoldalúsága és környezeti ellenálló képes­sége kiemelkedő, míg a DURABLE dokumentumtartók egyszerű, hatékony megoldást kínálnak az informáci­ók tárolására és bemutatására.

durable.hu

- Hirdetés -

Sign&Display