A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Ilyen könnyű! Textilkeretes nyílt nap a Nyomdakernél

Interaktív workshopján a Nyomdaker a feszített textiles megoldásokat helyezte a fókuszba, a cél pedig az volt, hogy a bemutatóval meggyőzzék az érdeklődőket: bárki beléphet erre a piacra, akinek van oldószeres vagy UV-LED nyomta­tója.

A textilkeretes displayek iránti kereslet évek óta di­namikusan nő, már a magyarországi kiállításokon is sok textil-displayes standot lehet találni. A növekvő népszerűség nem véletlen, hiszen a textiles megol­dások sokkal magasabb esztétikai nívót képviselnek, mint a hagyományos displayek, és jól kombinálhatók a különböző LED-es fényforrásokkal.

BÁRKI BELEVÁGHAT

Korábban szinte kizárólag a szublimációs gépek­kel felszerelt műhelyek uralták a textiles displayek piacát, amíg néhány éve a textilgyártók kínálatában megjelentek az oldószeres és UV eljárással nyom­tatható anyagok. Ez világszerte lendületet adott a display-gyártóknak, hiszen bárki belevághatott, aki oldószeres vagy UV-LED nyomtatóval rendelkezett. Ezekkel a gondolatokkal kezdte a teltház előtt zajló be­mutatót Kulcsár György, a Nyomdaker az információs rendszerek és display profilok termékmenedzsere, aki megígérte a résztvevőknek, hogy kollégáival a beltéri feszített textiles display készítés teljes folyamatát meg fogják ismerni a workshop végére.

ANYAGOK, NYOMTATÁS, RAGASZTÁS

Kelemen Zsuzsanna, a nyomtatható anyagok termékfelelőse bemutatta azokat a Nyomdakernél kapható textileket, amelyek alkalmasak oldószeres vagy UV nyomtatásra és hasznos tanácsokat adott a nyomtatási beállításokkal kapcsolatban is.

Ezek az új anyagok ugyanolyan egyszerűen nyomtat­hatók, mint bármilyen ponyva, vagy fólia.

Hermann Ferenc, az ipari termékek termékfelelőse foglalkozik a Nyomdakernél a ragasztástechnikai megoldásokkal. Bemutatójával gyorsan meggyőzte a résztvevőket arról, hogy a textilek keretbe rögzíté­séhez szükséges szilikonkéderek nem csak varrással, hanem például a TESA egyik kétoldalas ragasztósza­lagjával is applikálhatók.

KERETPROFIL-RENDSZEREK: MINTHA LEGÓZNÁNK.

Az anyagok, a nyomtatás és a ragasztási bemutató után Szemes Zoltán, display termékfelelős foly­tatta a bemutatót a keretprofilokkal való munká­val. A Nyomdakernél többféle textiles alumínium profil-rendszer kapható, ráadásul a méretválasz­téknak köszönhetően ezekből különböző mélységű kereteket építhetünk.

Ma már az új, keskeny LED-tápegysékekkel és nagy világítószögű lencsés modulokkal akár a 4-6-8 cm-es profilokból is lehet világítókereteket építeni. Kulcsár György elmondta, hogy a textiles világítótáblák fényforrásainak elhelyezését a méretek és LED típusok függvényében a kiosztási táblázat szerint kell elhelyezni, annak érdekében, hogy a felület foltmen­tesen legyen megvilágítva. Ez a kiosztási útmutató a Nyomdakerben elérhe­tő az ügyfelek számára. A keretek összeszerelése rendkívül gyors és egyszerű, csak egy csavarhúzóra van szükség. A sarokelemek rögzítésével összeáll a keret. A nagyobb méretű displayeknél gondoskodni kell a keret köztes merevítéséről, amelyhez szintén kaphatók alkatrészek.

SZERELJÜNK EGYÜTT!

A bemutató után a résztvevők az asztalokra kikészí­tett szettekből összeszerelhették saját textilkeretü­ket, így valóban meggyőződhettek arról, hogy még rutinra sincsen szükség ahhoz, hogy egy egyszerű, beltéri display elkészüljön.

Kulcsár György elmondta, hogy a rendkívüli érdeklő­dés is azt mutatja, hogy érdeklik a reklámdekorációs piacot a textilkeretes megoldások. „Azt akartuk meg­mutatni, hogy rendkívül egyszerű belevágni ebbe az üzletbe, bárki bele tud kezdeni és a rendszerszintű megoldásainkkal gyorsan tudja bővíteni szolgáltatási választékát egy nagyon profitábilis irányba.

Nyomdaker Kft.

- Hirdetés -

Sign&Display