A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Így szedd meg magad az ünnepi vásárlási lázból!

Az advent – lássuk be – nemcsak a meghitt karácsonyi hangulatról, hanem a költekezésről és a szezonális akciókról is szól. Az év végi vásárlási láz hatalmas torta, amiből jókora szelet juthat a nyomdaipar szereplőinek – persze csak akkor, ha kellően szemfülesek és kreatívak. Íme néhány hasznos tipp  Shaun Holdomtól, a Drytac globális termékmenedzserétől!

Érdemes észrevenni a lehetőséget abban, hogy a márkák minden év végén hatalmas lendülettel próbálják maguk felé terelni a vásárlókat – kezdve az egyre nagyobb hisztériává váló Black Fridaytől szenteste napjáig, amikor még mindig tömve vannak az üzletek. Óriási lehetőség ez a kiskereskedelem számára, így nem sajnálják a pénzt egyedi megjelenésre, szórakoztató tartalmakra, vásárlócsalogatásra. A sign iparnak ugyanúgy ki kell tennie magáért: lehetőségek széles választékával kell felkészülnie az ügyfelek igényeire, sőt, ilyenkor érdemes kreatív ötleteket, új termékeket felkínálnia, hiszen mindenki ki akar tűnni a tömegből.

Az adventi időszak hirdetéseinél azt tartsd szem előtt, hogy rövidtávú promóciós grafikák kellenek, tehát könnyen telepíthető és még könnyebben eltávolítható anyagokra van szükség, de közben arra is figyelj, hogy a megjelenés illeszkedjen az ügyfél arculatához! Nem kell teljesen új dolgokat kitalálni, mivel az a cél, hogy erősítsük a vásárlók elkötelezettségét az adott üzlet vagy márka iránt, ami éppen egyedi ünnepi ajánlatot kínál.

- Hirdetés -

Jusson eszünkbe, hogy az ablakok, kirakatok, falak és padlófelületek egyaránt ideálisak rövidtávú hirdetések megjelenítésére! Azon kell elgondolkodni, hogy ezek együttesét használva hogyan lehet megragadni a figyelmet – a szezonális hirdetések tengerében. Nem mindegy a nyomtató típusa és a grafika összetettsége, ahogy a média minősége sem. Mivel a legtöbb mai nyomtató már remekül operál fehér festékekkel, a nyomdaipar egy sor letisztult anyagban gondolkodhat – példának okáért: dupla oldalas hirdetéseket sosem volt olyan könnyű elkészíteni, mint napjainkban.

A ragasztók fejlődése szintén a hasznunkra válik, hiszen egyre több öntapadó, könnyen telepíthető – magyarán szakembert sem igénylő – termék lát napvilágot. Ezek felhelyezését és eltávolítását bátran rábízhatjuk az üzlet alkalmazottjaira, vagyis minden szereplő dolgát a lehető legegyszerűbbé tehetjük.

Összegezve: ha eddig még nem éltél a lehetőséggel, legalább az „év kereskedelmi showjá”-nak számító karácsonyból szűrd le a tanulságot, hogy érdemes rájátszani a szezonális ünnepekre. Az advent mellett még ott az újév, a farsang, a Valentin-nap, a húsvét, a nyár, az államalapítás, majd a Márton-nap és a Halloween – ezek mind kiaknázható lehetőségek, amelyekre kreatív ötletekkel, könnyen applikálható grafikákkal kell készülni. Ne feledd: nincs az a felület, amit ne lehetne az év egyes időszakainak megfelelően testre szabni, hogy még csábítóbbá tegyük a vásárlók számára!

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display