A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Igazi ipari vágócsoda: innovatív és pontos gépeket mutatott be a FESPA-n a JWei

Az elmúlt évek hagyományait követve a JWEI 2024-ben is részt vett a Fespa Global Print Expón. A sanghaji cég a kivágó- és feldolgozógépek gyártásában jeleskedik, és több mint 30 000 installációval rendelkezik szerte a világon. A kínai társaság 2015-ben debütált először kiállítóként a FESPA-n, és azóta folyamatosan növelte ismertségét és presztizsét Európában és az egész világon.

„A JWEI 1993-ban szoftvercégként alakult, és csak azután specializálódott a digitális vágó- és feldolgo­zógépek gyártására” – mondta Frank Zheng, a JWEI vezérigazgatója, aki személyes jelenlétével képvisel­te a vállalatot a kiállításon.

„Ez azért alakult így, mivel volt kereslet olyan feldolgozógépekre a piacon, ami a mi szoftve­rünket használta, így logikusnak tűnt az a lépés, hogy építsük meg mi magunk a berendezéseket, optimalizálva őket a saját szoftverünkhöz.” Ennek is köszönhető, hogy a JWEI gépei rendelkeznek az egyik legkényelmesebben kezelhető -felhaszná­lóbarát- felülettel a piacon, amelyen valamennyi munkafolyamat gyorsan és egyszerűen áttekinthe­tő és irányítható. A JWEI több, mint 10 éve van jelen Európában, ahol máris letette a névjegyét a piacon. A gyártóról ismert, hogy megbízható és költséghatékony gépeket állít elő. Európában a JWEI fő forgalmazó partnere az IGEPA csoport. Kéri Péter, az Igepa Hungária keres­kedelmi igazgatója így mutatta be a két cég közötti kooperációt: „Több, mint tízéves már az együttmű­ködés az IGEPA csoport és a JWEI között, ami több, mint két éve terjedt ki a hazai piacra is. Mostanra már a JWEI számos modelljéből is sikeres telepítéseket hajtottunk végre Magyarországon, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk az ügyfeleinktől. Gyakran a kezdeti elvárásaikat is túlszárnyalja a gép: amint mun­kába állítják, precizitásával és termelékenységével megkönnyíti a felhasználók mindennapjait.”

SZÉLES PALETTA A FESPA KIÁLLÍTÁSON

Az amszterdami FESPA-n a sanghaji cég a tőlük megszokott módon széles választékban állított ki mindenféle méretű és típusú modelleket, melyek között a kisebb nyomdáktól kezdve a legnagyobb ipari vállalkozásokig mindenki megtalálhatta a szá­mára optimális géptípust. A legújabb trendeket szem előtt tartva a sportruházatok elemeinek digitális vágásához komplex megoldást kínált a CB03II-2516- RQ modell, kiegészülve az automatikus adagolóval és intelligens jelolvasó rendszerrel. A nagyformátu­mú panelek vágásához, a minőségi ipari termeléshez sokoldalúan felhasználható TB08II-3121-PM precíz működését a legkülönfélébb alapanyagokon tesztel­hették a kiállítás ideje alatt az érdeklődők.

A digitális nyomdák körében egyre népszerűbb automatizált digitális nyomdai befejező egységet, az LST03II-0912-RM gépet is megnézhették műkö­dés közben a standra látogatók, de bemutatkozott a CB08II-1216-RM kompakt formátumú univerzális kivágó gép is. A legyártott gépeknek sokrétű fel­adatoknak és magas elvárásoknak kell megfelelni, ezért a JWEI termékei az egyéni célok, tervek alapján rengeteg különböző módon konfigurálhatóak, ezzel a kínai cég gyakorlatilag bármilyen vásárlói igényt képes kielégíteni.

„A konfiguráció a feldolgozandó alapanyag méretén és a termelési igényen múlik” – folytatja Kéri Péter. „Az IGEPA Hungária technikus csapata és a JWEI munkatársai minden segítséget megadnak a beru­házások megtervezéséhez. Előzetes igényfelmérés alapján találják meg partnereik számára a megfelelő gépkonfigurációt, legyen szó akár textilfeldolgozás­ról, doboz- illetve display gyártásról, stickers előállí­tásról vagy bármilyen vágási munkáról.”

ÚJDONSÁGOK TÁRHÁZA

Az idei év sem maradt a FESPA-n új gép bemutatása nélkül: a JWEI ez alkalommal a legújabb vágógépét mutatta be, a TB09-2516-RM S-cutter-t.

Az új termék 200 000 ciklusteszten ment át, ami azt jelenti, hogy egy termék vélhető élettartamát vizsgál­ják, a nyomdaiparban; az előírás 100 000 – ez is jól bizonyítja a hosszútávú megbízhatóságot.

A gép kimagasló precizitással dolgozik, már mikron szinten is tökéletes vágóhatással rendelkezik. A vá­gási sebessége pedig 3 méter/másodperc. Különbö­ző eszközök használata kombinálható az új modell­ben, összetett folyamatok egylépéses kialakításával. Ezzel a termék képes lesz rengeteg különböző anyaggal dolgozni.

A JingWei termékeit bár kizárólag Kínában gyártják, de legnagyobb európai disztribútora, az IGEPA jelentős raktárkészlettel rendelkezik belőlük. „Nagyon rugalmasan mennek az európai gépeladá­sok-telepítések” – tette hozzá Kéri Péter, a hazai for­galmazó kereskedelmi igazgatója. „Nem kell feltétlen heteket vagy hónapokat várni arra, hogy a gépeket legyártsák és kiszállítsák. Sok esetben napokon belül eljutunk a gép telepítéséig. Nem utolsó szempont, hogy szükség esetén a különböző kiegészítők, alkat­részek is szinte azonnal rendelkezésre állnak, így a folyamatos gyártásbiztonság garantált.”

Bár a JWEI viszonylag új szereplőnek számít az euró­pai piacon, innovációban viszont az elsők között jár. „Több mint 30 000 gépet telepítettünk világszerte” – árulta el Frank Zheng. „Ha valahol munkába állítot­tunk egy gépet, onnan visszajelzés érkezik. Mi pedig folyamatosan figyelünk, az adatok alapján mindig tovább optimalizáljuk a termékeinket. Tanulunk a tapasztalatokból, és a legújabb gépeket folyamato­san tökéletesítve építjük fel.”

A JWEI berendezései nemcsak precízek és megbízha­tók, hanem költséghatékonyak is. Ez egyrészről Kína gyártáshoz kedvező körülményeinek köszönhető, másrészről pedig az innovációnak, ami képes szak­értőket szerte a világból foglalkoztatni, folyamatosan csiszolni termékeik minőségén és optimalizálni őket a piaci trendek szerint.

IGEPA Hungária

- Hirdetés -

Sign&Display