A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

HP – inspiráló FESPA jelenlét

Innovációk és remek termékek – Az idei FESPA kiállításon a HP olyan új megoldásokat mutatott be a sign és nyomdai vállalkozásoknak, amelyek segítségével remek üzleti lehetőségek sora nyílik meg számukra a signage, dekorációs és display gyártás területein – mindezt innovatív alkalmazások által.

A HP standján bemutatták az új Latex 3600 és 3200 nyomtatókat, a HP PageWide XL Advanced Suite megoldást, a rugalmas signage nyomtatás lehetőségét kínáló HP Scitex 17000 nyomdagépet és a HP PrintOS-t a Latex és Scitex HDR nyomdagépekhez.
Folyamatos Latex innovációk
A 2009-ben bemutatott, vízbázisú HP Latex technológia mára külön kategóriává vált, világszerte több mint 40.000 Latex gépinstallációval. A HP tovább fejleszti és szélesíti Latex portfólióját a HP Latex 300 Print and Cut megoldásával, illetve az új 3200as és 3600-as Latex nyomtatókkal.

A 3,2 méter széles Latex 3600 és 3200 készülékek kifejezetten alkalmasak nagyobb nyomtatási volumen megvalósítására, ezáltal megnövelik felhasználóik termelési kapacitását. A 3200 kifejezetten alkalmas nagyobb nyomdai szolgáltatók számára, az alkalmazások széles körében, mindezt magas termelékenység és kiváló minőség mellett a kiskereskedelmi és kültéri hirdetések, rendezvények, kiállításdekorációk, járműgrafikák és beltéri dekorációk termékkategóriáiban.

A Latex 3600-at pedig még nagyobb termelő cégek számára alkották meg, amelyek nagy mennyiségeket gyártanak, megszakítás nélküli nyomtatással. Ez a készülék képes havonta 35.000 m 2 felület megnyomtatására, és ideális olyan termékek gyártására, mint zászlók, backlit grafikák, tapéták, kiskereskedelmi és rendezvény grafikák. Az új HP Latex 3600 és 3200 készülékek néhány fontos funkciója:

 • Speciális ’tiling’ funkció, és továbbfejlesztett színkonzisztencia a különösen nagy igénybevételnek kitett termékek nyomtatásához
 • Kevesebb alapanyag hulladék termelődése, ami által akár 1 lineáris méternyi anyag spórolható tekercsenként a HP Latex Media Saver használatával.
 • Alacsonyabb személyi költségek, hiszen egy operátor akár 4 nyomtató egyidejű kezelésére is képes
 • A nyomtatófejek automatikus karbantartása, ami által időt és pénzt takaríthatunk meg • Alacsonyabb üzemeltetési költségek: nagyobb tekercsek nyomtatása a kevesebb tekercs csere érdekében, 10 literes HP tintatartályok a folyamatos üzemeltetés érdekében (Latex 3600 esetében)

HP Latex Print & Cut: ha igazán gyors termelési megoldást keres!
A FESPA-n szintén bemutatott új HP Print & Cut csomaggal végre azok számára is elérhetővé válik a HP Latex nyomtatási technológia, akiknek fontos a nyomtatás és vágás munkafolyamat egy lépésben.
A különálló nyomtatás és vágási lépéseknek köszönhetően a termelés sebessége akár 50%-al is megnőhet egy hasonló kategóriájú Print & Cut berendezéshez képest.
Legyen szó padlógrafikáról, falmatricáról, autó, kirakat, vagy -póló dekorációról a HP Latex Print & Cut technológia gyors megoldást biztosít.

A HP Latex Print & Cut megoldás az alábbi csomagokban érhető el:

 • HP latex 315 + HP Latex 54 Cutter (137/140cm)
 • HP Latex 335 + HP Latex 64 Cutter (162 cm) Miért hasznos a HP Latex Print & Cut megoldása?
 • azonnali száradás és a gyors szállítási határidő
 • a nyomatok akár azonnal laminálhatók
 • helytakarékos, kompakt megoldás

- Hirdetés -

A HP szintén bemutatta új, strapabíró backlit vászon alapanyagát, amely kiváló képminőséget garantál egy erős és könnyen applikálható anyag formájában, amely ellenáll az utómunka folyamatok, illetve a világító dobozba történő applikálása során adódó sérüléseknek. Az új alapanyag HP Durable Backlit Fabric néven idén októbertől lesz elérhető 2,95 m szélességig, a szélesebb változatok egészen 3,2 m méretig várhatóan idén év végén kerülnek kereskedelmi forgalomba.

HP PageWide XL: területén piacvezető
A HP PageWide XL nyomtatók az eddigi hasonló készülékek teljesítményéhez képest áttörésnek számító, gyorsabb nyomtatási sebességet, és a teljes monokróm és színes nyomtatási költségek akár 50%-os csökkenését kínálják az eladáshelyi poszterek nyomtatása területén, ide értve a szupermarketek vagy épp technikai munkacsoportok számára készülő nyomatokat is.

A mindössze 18 hónapja bemutatott HP PageWide XL nyomtatók szegmensükben máris piacvezetők, 3000 eladott példánnyal. Most pedig a PageWide XL Advanced Suite megoldás kínál új lehetőségeket és nagyobb termelékenységet.

A szoftverből és innovatív eszközök együtteséből álló csomag a HP PageWide XL8000, 5000 és 4000/4500 nyomtatókhoz, HP PageWide XL Advanced Suite néven nagyobb termelékenységet és sokoldalúbb felhasználási lehetőségeket kínál régi és új felhasználói számára egyaránt. A csomag által kínált lehetőségek:

 • HP SmartTracker – A pontos, hatékony nyomtatási költségtervezés által a felhasználók kontrollálhatják termelési költségeiket.
 • HP SmartStream 5.0 – Tartalmazza a legújabb Adobe PDF Print Engine 4-et, és a fájl formátumok szélesebb választékát támogatja, beleértve a .ZIP és .DWF formátumokat. Az új konfigurációs eszköz segítségével könnyedén csatlakoztatható több számítógép is.
 • HP F60 Folder – Egy hajtogató megoldás, amely kompatibilis a HP PageWide XL 4000/4500 és HP PageWide XL 5000 nyomtató sorozatok készülékeivel.
 • HP Click a PageWide XL 4000/4500 készülékekhez. Egyetlen kattintással nyomtathatók az alábbi gyakran használt fájl formátumok: PDF, JPEG, TIFF, és HP-GL/2, illetve optimalizálhatók az alapanyag felhasználás költségei.

Signage alkalmazások a HP Scitex 17000 által – rugalmas alapanyagokra
A rugalmas felületekre készülő, kiemelkedő minőségű, papír alapú signok gyártását bel és kültéri alkalmazásokhoz mostantól egy flexibilis alapanyag betöltő segíti a HP Scitex 17000 hullámpapír nyomtatójánál. A HP HDR technológiáját használó nyomtató gyors nyomtatási sebesség mellett is remek nyomatminőséget garantál – finom színtónus átmenetekkel, éles betűnyomatokkal, évente akár kétmillió négyzetméternyi nyomtatási kapacitással. A HP Scitex 17000 rugalmas anyagok nyomtatására szolgáló készülék alkalmas city light plakátok, buszmegálló plakátok, és óriásplakátok nyomtatására, de olyan beltéri alkalmazásokra is, mint metrómegállók signjai, eladáshelyi poszterek, vagy különálló display egységek.

HP PrintOS alkalmazás a HP Scitex és Latex nyomtatókhoz
Számos egyedi, illetve intuitív webes és mobil applikációval a PrintOS mostantól lehetővé teszi a digitális nyomdák, illetve hullámkarton nyomtatással foglalkozó cégek számára, hogy egyszerűsítsék, illetve automatizálják kis volumenű gyártásukat legyen szó akár csomagolásról, signokról, displayekről, vagy dekorációs alkalmazásokról.

Ezek a PrintOS platformon futó alkalmazások együttesen kínálják a felhő alkalmazás előnyeit, alacsony indulási költségekkel, könnyű installálással, határtalan kapacitással, és nem utolsó sorban a nyugalmat, amelyről a HP korszerű biztonsági rendszere gondoskodik. A PrintOS applikáció Scitex és Latex nyomtató tulajdonosok számára kínált előnyei:

 • Print Best – általa beleláthatunk nyomtatónk teljesítményébe teljesítményünk folyamatos fejlesztése érdekében
 • Media Locator – gyors és biztonságos módszer a HP certifikált alapanyagok felismerésére
 • Box – fájl cserélés, amely megkönnyíti a fájlok fogadását, a tartalmak jóváhagyását és gyártásra való megjelölését.
 • Application suite – egyszerű hozzáférést biztosít olyan applikációkhoz, mint a HP Signage Suite, amely az anyagok webalapú tervezését és rendelését teszi lehetővé.
 • Site flow – a gyártási feladatok hatékony rendszerezését teszi lehetővé.

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display