A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Hol fog tartani a digitális és az ofszetnyomtatás 2027-ben?

A Smithers jelentése a nyomtatás és a nyomtatott csomagolás keresleti oldalát érintő trendeket vizsgál­ta, elemzésében a 2017-es adatokat hasonlította össze a 2027-es prognózisokkal.

2017-ben az analóg nyomdaipar értéke 734,5 milliárd dollár volt; 2027-re ez a piac várhatóan 721,4 milliárd dollárt fog érni. A digitális nyomtatás 2017-ben 122,9 milliárd dollárt ért, és 2027-re várhatóan 189,8 milli­árd dollárt ér el. 2022 és 2027 között az analóg nyom­daiparban 0,8 százalékos növekedés várható. A digi­tális nyomdaipar ellenben 5,7 százalékos növekedést fog felmutatni.

Míg a digitális nyomdák számára a kisebb példány­számú nyomtatás olcsóbb, addig az ofszetnyomdák esetében a nagyobb példányszámú nyomtatás a gaz­daságosabb; a digitális nyomtatásnál gyorsabb az át­futási idő, az ofszetnyomdáknak sokkal több időbe te­lik a munkák elvégzése. A színminőség és -állandóság az ofszetnyomtatásnál minden alkalommal tökéletes, míg a digitális nyomtatás esetében esély van arra, hogy a tonerkazettában hiba keletkezik.

A fejlődésben óriási szerepet játszik a technológiák fej­lesztése, amely mindkét szegmensben jelentős. A hard­ver, a fogyóeszközök és a szoftverek terén folyamatos innováció figyelhető meg a digitális és az ofszetnyom­tatás esetében.

Némethi Botond, Print&Packtech magazin

- Hirdetés -

Sign&Display