A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Hirdetésekben rejlő aranybánya: változnak a reklámozásra vonatkozó stratégiák

Várhatóan változni fog a digitális reklámozás iránya 2024 és 2026 között. Például rövidebbé válnak a videóhirdetések, mert a felhasználók türelme csökken, és a márkák nem szeretnék, ha átugranák a reklámokat. De ez csak egy precedens a sok közül, amit az Exploding Topics gyűjtött össze.

A várakozások szerint a mobil videóhirdetési kiadások az Egyesült Államokban 2025-re elérhetik az 53,9 milliárd dollárt. Ezek a rövid formátumú reklámok egyre népszerűbbek lesznek, mivel a felhasználók gyorsan bezárják a hosszabb videókat. Az Instagramon például a videók ideális hossza 30 másodperc, míg a Facebookon egy perc.

A felhasználók gyakran zavarónak tartják a váratlanul elinduló hangos videóhirdetéseket. Az outstream videóhirdetések, amelyek némán indulnak el, és leállnak, amint a felhasználó továbbgörget, népszerű alternatívát jelenthetnek. Ezek a hirdetések magasabb kattintási arányt és elköteleződést generálhatnak.

A mobiljáték-letöltések száma 2020-ban 45 százalékkal nőtt. Az Exploding Topics szerint a gémerek hajlandóságot mutatnak a játékon belüli hirdetéseknek figyelmet szentelni, különösen, ha ezek a játékmenet természetes részét képezik. Az ilyen típusú hirdetések, mint a jutalmazó hirdetések, amelyek játékpontokat kínálnak a teljes videó megtekintése után, nagyobb elköteleződést eredményeznek.

A mesterséges intelligencia forradalmasítja a hirdetések tervezését és optimalizálását, lehetővé téve a hatékonyabb célzást és a magasabb konverziós rátát. Az AI segítségével a hirdetési kampányokat gyorsabban és pontosabban lehet tesztelni, növelve a reklámkiadások megtérülését.

A fogyasztók – különösen a Z és a millenniumi generációk – hitelesebb üzeneteket várnak el a márkáktól. Az influenszer marketing továbbra is fontos eszköz, hogy emberközelibb, valódi tartalmat közvetítsenek. A munkatársakat bevonó márkaüzenetek szintén növelik a tartalom hitelességét.

Az e-kereskedelmi oldalakon folytatott hirdetések költséghatékonyak lehetnek, és gyakran jobb megtérülést kínálnak, mint a keresőmotoros hirdetések.

Ezek a trendek jelentős változásokat hoznak a reklámozás terén, mivel a technológia és a fogyasztói magatartás változásai egyre inkább befolyásolják a hirdetési stratégiákat.

Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display