A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Hibák, amik tönkretehetik az otthonod: íme néhány trükk a harmóniához

A belső terek kialakításánál gyakran előfordulnak olyan apró hibák, amelyek nagyban befolyásolhatják az összképet és a térérzetet. Egy jól megtervezett otthon nemcsak kényelmes, de vizuálisan is vonzó. Két cikk alapján összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, illetve azt, hogyan kerülhetők el ezek.

A leggyakoribb hibák

Egy belsőépítész, Abigail B (@itsabigailb) megosztotta a leggyakoribb hibákat, amelyekkel aláásható az otthon kinézete. Ezek a bakik tönkretehetik a belső térben lévő összhangot. A szakember három ilyen ballépést mutatott be.

Túl sok szín. A szakember azt javasolja, hogy a lakástulajdonosok korlátozzák a színek használatát két-háromra egy szobában, mert a túl sok szín zavarossá teheti a teret, akárcsak egy túlfűszerezett étel.

Túl sok minta. Szintén túlzásba lehet esni, ha túl sok textúra és minta kerül a szobába. Ezek szertelen használata vizuálisan zavarossá teszi a teret, ami nem sugároz eleganciát.

Fali dekor. A szakember szerint a falakon lévő műalkotásokat érdemes úgy elhelyezni, mint egy művészeti galériában – minimalista szemlélettel és tágas elrendezésben. Ezzel elkerülhető a túlzsúfoltság hatása.

Fontos ezek mellett arra is figyelmet fordítani – Abigail meglátása alapján –, hogy milyen berendezési elemek nehezítik meg a takarítást; ám emellett nem szabad elhanyagolni azt a szempontot sem, hogy a szobát érdemes úgy berendezni, hogy az tágasabbnak tűnjön.

Elkerülhetők a hibák

Sokszor nagy gondossággal válogatják össze a lakók a bútorokat és a lakástextileket, és még a képek elrendezését is megtervezik, ám valami mégis hiányzik az összhatásból. A Dívány összegyűjtötte, hogyan kerülhetők el a hibák.

A méret a lényeg. A szőnyeg mérete akkor ideális, ha illeszkedik a szoba nagyságához és a bútorok elhelyezkedéséhez. Fontos, hogy a szőnyeg színben és stílusban is passzoljon a környezetéhez.

Bútorzat. A cikk szerint nem szabad a bútorokat közvetlenül a falhoz tolni. Érdemes közöttük kis távolságot hagyni, hogy a tér légiesebbnek tűnjön.

Ablak. A függönyöknek és a karnisoknak megfelelő méretűnek és helyzetűnek kell lenniük, hogy a látvány harmonikus legyen. A függönyök ideális esetben földig érjenek.

Fények. Fontos a különböző típusú fényforrások használata a tér hangulatosabbá tételéhez. Többféle lámpa szükséges a cél érdekében: mennyezeti csillár, állólámpa és asztali lámpák, ezek mind segíthetnek a megfelelő atmoszféra kialakításában.

Ezek a praktikák segíthetnek abban, hogy az otthonok a kívánt elegáns és komfortos hatást nyújtsák.

Sign&Display

 

- Hirdetés -

Sign&Display