A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Határtalan lehetőségek

A Mimaki az ipari textilnyomtatás, sign grafikai nyomtatás és 3D nyomtatás területén fejlesztett innovatív megoldásait mutatja be az idei FESPA-n.

A szélesformátumú inkjet nyomtatók, illetve vágóberendezések vezető gyártójaként a Mimaki idei FESPA standján innovatív megoldásait mutatja majd be az ipari textil, sign grafikai és a gyorsan fejlődő 3D nyomtatás területein. Saját standján kívül pedig a márka képviselteti magát olyan további érdekes kiállítási szekciókban, mint a Printeriors, a Print Make Wear és a World Wrap Masters események (amelyekről bővebben a ’Mi várható az idei FESPA-n?’ című cikkünkben olvashatnak). A Mimaki Europe értékesítési igazgatója, Ronald van den Broek elmondta: „A FESPA számunkra mindig is egy izgalmas show – bár úgy érzem, ez az idei lesz minden idők egyik legjobbja. Ezen a kiállításon remekül tudjuk bemutatni a különféle ipari szegmensek számára gyártott remek megoldásainkat, és idén is arra törekszünk, hogy igazi élményt kínáljunk látogatóinknak. A FESPA, ’Ahol a nyomtatás felszáll’ jelmondatához igazodva úgy szeretnénk inspirálni látogatóinkat, ahogy ezidáig sohasem, és bízunk benne, hogy velünk közösen új szintre léptetik vállalkozásukat.”

Sign grafika

Ezen a területen a Mimaki UV LED tekercses, illetve oldószeres és UCJV300 készülékeit mutatja be. A 2017. szeptemberében bemutatott UCJV300160 modell egy technológiailag kiváló nyomtató/vágó készülék, amely kifejezetten alacsony üzemeltetési költségeket, illetve azonnal szárított festéket ígér, aminek köszönhetően az alapanyagok széles választéka nyomtatható vele, beleértve a PET filmet, szövet anyagot és hőre érzékeny anyagot egyaránt. A termék nagy piaci sikere alapján a Mimaki bejelentett további három új, kisebb modellt is UCJV300-75, UCJV300-107, és UCJV300-130 névvel 80 cm, 109 cm és 139 cm szélességben.
Mindhárom modell a Greenguard Gold minősítéssel ellátott LUS-170 festékeket használja, illetve tartalmazzák az ID vágási funkciót a könnyű és egyszerű feladatfelismerővel, amivel vonalkód alapján azonosítja az adott feladatot. Emellett képesek egy egyedi, 4 layeres – nappali, illetve éjjeli megvilágításban különböző grafikai mejelenítéseket magában rejtő backlit alkalmazások nyomtatására. jelenítéseket magában rejtő backlit alkalmazások nyomtatására.

Ipari termékek

A márka kiállítja teljes UV LED síkágyas nyomtató választékát, amelyeket kifejezetten az ipari felhasználók számára alkottak meg. A választék tartalmazza majd az A2 és A3 formátumú gépeket, illetve a nagyformátumú JFX200-2531-et 2,5 x 3,1 méter nyomtatási felülettel. További remek megoldásokat mutatnak majd be standjukon, beleértve a 360 fokos tárgyak nyomtatási lehetősége, illetve nyomtatási és vágási workflow megoldások vágógépekkel közösen. A Mimaki bemutatja legújabb síkágyas vágógépét CF22-1225 típusnévvel, amely a Trotec-el partnerségben fejlesztett lézeres vágógép lesz.

Textil és divat

A Mimaki standjára látogatók megismerkedhetnek a cég direkt textil, illetve transzfer szublimációs nyomtatási megoldásaival, illetve az ezekkel a technológiákkal gyártott textil mintadarabok széles választékával. A stand egyik csúcspontja lesz a Tiger-1800B, amely egy robosztus textilnyomtató ipari mértékű gyártásra. A Tiger-1800B készüléket speciálisan puha bútor és lakberendezési textíliák, illetve divat és ruhatermékek gyártására fejlesztették. Nyomtatási sebessége akár 385 m2/óra is lehet, amely fantasztikus nyomatminőséggel és erőteljes, minőségi felépítéssel párosul.
További érdekesség lesz a Mimaki részvétele a FESPA Print Make Wear textilipari bemutató standján, ahol élő gyártási környezetben mutatják be a szita- és digitális textilnyomtatási folyamat minden egyes lépését.  A Mimaki a nyomtatási folyamatot itt a Tx300P-1800 nyomtatójával mutatja be, amely egyedi, dupla festék megoldásával egyidőben képes szublimációs és textil pigment festékek használatára. Ezáltal a gép képes a szövet anyagok széles választékának megmunkálására anélkül, hogy szükség lenne a festékrendszer cseréjére

Próbálja ki elsőként a Mimaki full color 3D nyomtatási megoldását!

A Mimaki szakemberei már nagyon izgatottak voltak első 3D nyomtatási rendszerük működését illetően, ezért a Materialise céggel együttműködve próbálták ki 3DUJ-553 típusnévvel megjelent 3D nyomtató készüléküket. A Materialise cég prémium minőségű 3D nyomtatással készülő termékeket kínál megrendelői számára az i.materialise.com platformon keresztül, ahol immár Multicolor+ néven egy új, 3D nyomtatási anyagot kínálnak, amelyet a Mimaki 3DUJ-553 valósít meg.
„A Materialise jelenleg teszteli a Mimaki full color 3D nyomtatási technológiáját. A Multicolor+ nevű anyag segítségével finom felületeket hozhatunk létre vibráló színekkel, amelyek tovább növelik elkészült 3D tárgyunk értékét” mondta Miranda Bastijns gyártási igazgató, majd hozzátette:  „A Multicolor+ élénk és intenzív színeket kínál, amelyekkel erősebb, szilárdabb termékeket gyárthatunk, 1 mmes minimális falvastagsággal, illetve készíthetünk vele egymásba illeszthető részeket is. Ezáltal a Multicolor+ ideális olyan dekoratív tárgyak nyomtatására, mint kisebb figurák, avatarok és építészeti modellek.”

Több mint színes 3D nyomtatás

Szóval mit is tükröz a + jel a Multicolor+ végén?
• Élénkebb színek: A Multicolor+ anyag által a színes 3D nyomatok még élénkebbek és intenzívebbek.
• Erősebb anyag: a műanyag használatával az anyag erősebb, mint korábbi változata.
• Jobb minőségű felszín: A Multicolor+ használatával a 3D nyomatok egyes építési layerei kevésbé láthatóak.
• Részletes design: A korábbinál nagyobb precizitás, ezzel lehetővé téve a gazdag színreprodukciót.
• Vékonyabb falak: Akár 1 mm keskeny falak, amelyek lehetővé teszik a legaprólékosabb formákat.
• Egymásba illeszthető részek
• Erőteljes ellenállás a víznek: A Multicolor+ ellenáll a ráfröccsenő víznek

Amennyiben érdeklődik a termék iránt, tekintse meg az alábbi videot:

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display