A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Határtalan képzelet

OKI a FESPA-n: profit termelő nyomtatási megoldások

Névjegyektől az óriásplakátokig – és mindezen túl. Talán így foglalható össze az OKI idei FESPA standján bemutatott portfóliója, amelyben tényleg minden nyomdai vállalkozás megtalálja a számára megfelelő megoldást.

A FESPA kiemelt partnereként kiállító OKI Europe standján tényleg minden fontos termék megtalálható volt a nyomdai vállalkozások számára. A cég bemutatta legújabb, kompakt fehér toneres nyomtatóját Pro8432WT néven, illetve teljes szélesformátumú portfólióját, köztük a ColorPainter E-64s készüléket. „Nagyon izgatottan készültünk az idei FESPA-ra” – mondta Pamela Ghosal az OKI Europe brand és marketing kommunikációs menedzsere, majd így folytatta – „ennek megfelelően standunk tele volt ötletekkel és inspirációval minden nyomdaipari vállalkozás számára.

A jármű és épületgrafikákat gyártó szélesformátumú nyomdáktól, egészen azon kicsi vállalkozásokig, akik textilnyomtatásban látják a jövőjüket – mindenki számára tudtunk megoldást mutatni.” A ColorPainter szélesformátumú nyomtató portfólió Seiko Infotechtől lassan 2 éve történt megvásárlása óta az OKI Europe kifejezetten erős grafikai portfólióval rendelkezik, amely az OKI tapasztalatából, technológiai innovációiból és piaci ismereteiből táplálkozik.

A márka nemrég bővítette ColorPainter szélesformátumú nyomtató családját a ColorPainter E-64s készülékkel, amelyet idén márciusban már a hazai SignExpo-n is bemutattak. Ez a készülék volt az OKI FESPA a standjának egyik kiemelkedő attrakciója, hiszen minden látogató közelebbről akarta megnézni azokat a vibráló, élénk színeket, amelyek ezzel a készülékkel nyomtathatók. Csakúgy mint a család többi tagja, ez a készülék is prémium teljesítményt kínál, amely kiemelkedő precizitással párosul rengeteg különféle alapanyag felhasználását téve lehetővé. A bemutató gép által azt demonstrálták, hogy az OKI nagy méretű pigmentekből álló ECO solvent SX festékei miként alkalmasak kül- és beltéri nyomatok készítésére, ezáltal kínálva sokoldalú lehetőségeket a sign készítőknek. (Az SX festékekről bővebben keretes írásunkban olvashatnak.) Az OKI stand látogatói megismerkedhettek még az OKI további úttörő újításaival, többek között az 5 színes, fehér toneres és neon készülékekkel. „Az előkészületeink meghozták gyümölcsüket, hiszen standunkon óriási volt az érdeklődés minden nyomdai iparágból. Az érdeklődők számára örömmel mutattuk be, hogy az OKI miként tud segíteni partnereinek új bevételi források kiaknázásában azáltal, hogy olyan lehetőségeket képesek megvalósítani, amelyek ezidáig elképzelhetetlenek voltak számukra” – mondta Pamela Ghosal.

Új, kompakt fehér toneres nyomtató
Az OKI az idei FESPA-ra időzítette új fehér toneres nyomtatójának bemutatóját Pro8432WT néven, amely a házon belüli transzfernyomtatást a piacon egyedülálló, kis méretével segíti elő.

Az új generációs, A3-as, fehér toneres készüléket az OKI két extra fehér tonerkazettával értékesíti, ami akár 13.000 oldalnyi fehér nyomat előállítását teszi lehetővé. A nyomdai, grafikai és kreatív vállalkozások így már az alap termékcsomag felhasználásával képesek megtermelni a beruházási költségeiket fedező nyereséget. A Pro8432WT kiváló minőségben nyomtat szinte bármilyen transzfermédiára, így a ruházati és ajándéktárgyak vagy akár cégtáblák dekorációja tökéletesen telített fehér színekkel készíthető el.

A nyomtató kompakt kialakításának köszönhetően kevés helyet foglal, és kisszériás, gyors megtérülésű alternatívát nyújthat a szitázásra, illetve egyéb költségigényes dekorációs eljárásokra. A készülék üzemeltetése egyszerű, így kisebb stúdiók, vállalkozások is ki tudják használni üzleti kínálatuk bővítésére.

A Pro8432WT használatával bármilyen színű anyagra vágás és plotterelés nélkül készíthetők nyomtatott grafikák transzfereljárással. Ez által kiküszöbölhetők az időigényes, többlépcsős, hagyományos dekorációs folyamatok. A készülék az összes elterjedt transzferpapírmárkával kompatibilis, és az elkészített nyomatok alacsony hőmérsékleti körülmények között is szinte mindenféle felületre jól felvihetők a pamutszövettől a mesterséges, műszálas textilen át a fém-, üveg-, akril- vagy akár faalapú anyagokig. A telített fehér színeknek köszönhetően a világosabb színű ruházati termékek is rendkívül gyorsan és költséghatékonyan, egy lépésben dekorálhatók új generációs, világos transzfermédia használatával. Ez az innovatív transzfernyomtatás gyorsabb és egyszerűbb, mint más digitális nyomtatási eljárások, így például a direktnyomtatás, valamint túllép a szublimációs nyomtatás kizárólag fehér színű poliészter termékek használatát lehetővé tévő korlátjain.

A készüléket kifejezetten transzferpapírok nyomtatásához tervezték, ezért speciális beégető egységet és festéktechnológiai megoldást alkalmaz, amelyek a mosásnak ellenálló, telített fehér, illetve élénk színeket garantálnak.

A Pro8432WT specifikációi

  • Nyomtatási sebesség (színes): akár 35 oldal/perc
  • Nyomtatási minőség (felbontás): 1200 x 600 dpi
  • Papírkapacitás: 100 lapos multifunkciós tálca; 300 lapos első tálca
  • Maximális papírtömeg: 220 g/m 2 hagyományos tálcából, 256 g/m 2 multifunkciós tálcáról
  • Festékkapacitás (színes/fehér): 10.000/4.500 oldal
  • Memória: 256 MB standard RAM; 768 MB maximum RAM; 16 GB opcionális SDHC Memory Card4
  • Hálózat: base Ethernet, WLAN (opcionális)
  • Tömeg: 37 kg • Méret: 360 x 449 x 552 mm

Alacsonyabb szag- és oldószertartalmú, Eco solvent SX tinta
A forradalmian új OKI SX eco festék nem csak szagmentes nyomtatást biztosít, de jelenleg a legnagyobb pigment sűrűségű festék a piacon, amely élénk, telített színeket, széles színspektrumot, tartós kültéri nyomatokat és alacsony üzemeltetési költségeket garantál. A nagy pigment sűrűségű SX festékkel magas telítettségű színeket és részletgazdag sötét részeket lehet nyomtatni, így az E-64s nyomtatóval lehetővé válik az éles, tiszta és élénk backlight nyomtatás! A több pigmentnek köszönhetően az E-64s készülék kifejezetten nagy színterjedelmű nyomtatást garantál. Emellett nem elhanyagolható a gazdaságos festékfogyasztás sem, hiszen a ColorPainter E-64s 1 m 2 nyomathoz 6,7 ml festéket használ, amely kifejezetten gazdaságos!

Az SX tinta magasabb termelékenységet és jobb nyomtatási környezetet biztosít. Az SX festék elérte a GREENGUARD alacsony kémiai kibocsájtás szabványát és megkapta a GOLD fokozatot. Az SX festék tehát beltéri körülmények között biztonsággal használható. A festék elérhető 500 ml, 1500 ml, illetve 4500 ml kiszerelésekben.

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display