A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Graffitiálló PVC az ASLAN újdonságai között

Az öntapadó filmek német specialistája három izgalmas újdonsággal lepte meg a piacot. Van kosztaszító, holografikus, csúszásgátló-tűzbiztos is, ráadásul mindegyik tartós és könnyen eltávolítható.

A sima és érdes felületekre egyaránt használható, laminált MagicProtect Matt ASLAN SL 99 azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy a graffitizőket őrületbe kergetve dobja le magáról a festéket, lakkot vagy bármilyen szennyeződést, magyarán megvédi a tartalmat a környezeti hatásoktól és a vandalizmustól. A titka egy mindössze 80 mikrométer vastagságú PVC-borítás, ami már akkor elkezdi lepergetni a festéket, amikor ráfújják, a maradványokat pedig más szennyeződésekhez hasonlóan le lehet mosni – például a kifejezetten erre a célra ajánlott ASLAN MagicPro Cleanerrel. A film 1,37 x 50 méteres tekercsben kapható, és ha egyszer felkerült, akár három évig állja a sarat, akár kültéren is.

Az ezüstszínű Holographic ASLAN SE 72 a holografikus effekt miatt lenyűgöző: az 50 mikrométer vékony poliészter a szivárvány minden színében csillog. Ezt eléggé egyedi módon mindkét oldala produkálja, anélkül, hogy a többi holografikus anyaghoz hasonlóan a minta ismétlődni kezdene. A gyártó olyan saját gyártású oldószermentes ragasztóval kínálja, ami kültéren három évig a helyén tartja. Latex- vagy UV-fényre kötő tintával is lehet rá nyomtatni, és főleg lapos felületekre, például kirakatok, boltok, kiállítások belső tereihez ajánlják, 1,01 x 25 méteres kiszerelésben.

A 80 µm x 1,37 x 50 méteres WrapTheBase ASLAN DFP 48-at beltéri padlókhoz ajánlják, azzal az ígérettel, hogy a felhelyezése egyszerű, az illesztése közben bármikor pozicionálható, majd aktualitását vesztve felületi maradványok nélkül, egyben eltávolítható. A PVC-filmet kiegészítő FloorProtect ASLAN MP 326 (R9) vagy PremiumFloorProtect ASLAN MP 300 (R12) csúszásgátló réteg tökéletes védelmet biztosít a járókelőknek, sőt, az elérhető legmagasabb Bfl-s1 Euroclass besorolást kapta, vagyis teljesen tűz- és füstbiztos.

Gábor János, Sign&Display

Forrás és fotó: Large Format Review

- Hirdetés -

Sign&Display