A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Globális partneri megállapodást kötött a Ricoh és az aeoon

A tintasugaras technológiák egyik legelismertebb cége a gyors és megbízható digitális DTG (ruhaanyag közvetlen nyomtatása) rendszerek világvezetőjével kötött megállapodást. A japán Ricoh és az osztrák aeoon Technologies a még nagyobb produktivitást igénylő textiliparnak szeretne megfelelni a stratégiai együttműködéssel, amelynek elsődleges küldetése a fenntarthatóság és költséghatékonyság növelése – vázolja az Image Magazin beszámolója.

A partnerek gyakorlati száma egyébként nem is kettő, hanem három, hiszen a Ricoh németországi vállalata, a ColorGATE ugyancsak részese a projektnek, mint a színmenedzsment-kapacitás és az adatgyűjtés felelőse. A Ricoh mindeközben az új nyomtatófejek fejlesztésében szerzett tapasztalatait, míg az aeoon a legfrissebb know-how-t teszi hozzá az újgenerációs nyomtatótechnológiák kifejlesztéséhez.

Az összefogást a DTG-piac járványt követő gyors felépülése motiválta: a szegmenst a nyomdaipari szolgáltatók növekedési vágya fűti, és a fokozott tempó új stratégiákat tesz szükségessé. A közös portfólióban olyan rendszerek bevezetése várható, amelyek decentralizált megvalósítást, igény szerinti gyártásmennyiséget, fenntarthatóságot és online üzleti fókuszt tudnak garantálni.

- Hirdetés -

„Felvillanyozó az együttműködésünk, hiszen ennek köszönhető, hogy rugalmasan integrálható termékcsaládot adhatunk ügyfeleinknek, akik a folyamatosan növekvő digitális textilnyomtatás piacán igyekeznek helytállni”, foglalta össze gondolatait dr. Christian Compera, a Ricoh ipari nyomtatótechnológiákért felelős főigazgatója. „Nagyon tiszteljük az aeoon Technologies szakértelmét és tudását, illetve az ipari DTG-nyomtatásban játszott globális szerepét, hiszen már eddig is sok innovatív megoldást tettek le az asztalra.” Hozzáfűzte: számukra a cég azon megközelítése volt igazán meggyőző, ami egyetlen folyamat részévé tudja tenni a teljes gyártást, a ruhatervezéstől az előállításig.

„Mindkét cég közös értékeken osztozik: feltétlen elköteleződés a fenntarthatóság iránt, a tudás megosztása, valamint a hajlandóság egymás edukációjára – mindezt annak érdekében, hogy végül a klienseink profitáljanak belőle”, nyugtázta az együttműködést Angelo Schiestl, az aeoon Technologies alapító-vezérigazgatója.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display