A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Generációváltás és gyors fejlődés

A 2023-as FLXO SYMP rendezvény első előadója Kovács Tibor, a CNI Kft. – amely vállalat a rendezvény egyik házigazdája – ügyvezető igazgatója volt, aki röviden összefoglalta eddigi pályafutását és bemutatta a vállalatot: a cég alapítása előtt a papíriparban dolgozott, a nyomdaipari termékeket gyártó CNI Kft. igazgatói posztjának betöltése mellett egyharmados tulajdonrésze is van a vállalkozásban. „Van két társam, ők a munka nyomdaipari részében segítenek, én magam kémikus vagyok” – emelte ki Kovács Tibor.

A CNI a pandémiás időszakban nehéz helyzetbe került, ugyanis Kovács Tibor két hónapig nem tudott személyesen részt venni a munkában, így addig a gyerekei vették át a munkáját. „Ez a periódus világított rá arra, hogy miért nem fejlődik nagyobb ütemben a vállalkozás” – idézte fel a szakember a közelmúlt eseményeit, majd hozzátette, hogy a cég értéke tavaly 55 százalékkal növekedett, és a forgalmuk is folyamatosan gyarapszik. Elmondta azt is, hogy a koronavírus nemcsak a cég bevételére fejtett ki pozitív hatást, hanem azóta a vállalati élet is sokkal bensőségesebb és aktívabb lett: rendszeresen tartanak céges napokat, családi rendezvényeket.

Ezt követően Kovács Tibortól a fia, ifj. Kovács Tibor vette át a szót, aki egy kérdéssel indította az előadását: mit jelent a cég neve, a CNI? Kovács Tibor a cég 1991-es alapításakor segítséget kapott a cseh üzlettársaitól, s a CNI az akkori cseh cég nevének a rövidítése, ez egyfajta tisztelgés a partnerek felé.

A CNI Kft. több mint 30 éve alakult meg, három országban több mint 30 millió eurós forgalmat generál (a 2021-es könyvelési adatok szerint), s ennek több mint a felét a vállalat Magyarországon termeli ki.

„Amit tudni kell a gyártásunkról, beleértve az oldószereket, a lakkokat, a diszperziós, az UV-s és az oldószeres termékeket, körülbelül 5000 tonnát gyártottunk a tavalyi évben. A jelenlegi állománnyal nagyjából évi 50 ezer tonnát tudunk előállítani, tehát van hova fejlődni – vázolta fel ifj. Kovács Tibor.

A cég munkájának bemutatását saját gyártású termékekkel prezentálta, illetve ismertette a cég telephelyeinek felszerelését is. „10 ezer négyzetméteres telephellyel rendelkezünk, ahol az irodáink, gyártósorunk, laboratóriumunk és logisztikai központunk helyezkedik el. Beszélt arról is, hogy a telephelyükön több mint 300 pumparendszer működik, 12 különböző töltőállomással, ami azért fontos, hogy egyszerre több anyagot is továbbítani tudjanak, s mindezt egy quality control-rendszerrel üzemeltetik.

Elmondta, hogy a CNI foglalkozik bérgyártással is, szerződésben állnak több multinacionális céggel. Majd rátért a gyártási munkaadatokra, elmondta, hogy általában egyszerre 5 tonna terméket tudnak előállítani, s elárulta, hogy azért nem gyártanak többet, mert nincs rá igény, nincs akkora felvevőpiac. „Sokat foglalkozunk az UV- és LED-technológiával és a magas viszkozitású termékekkel, s minden olyan biztonsági előírással, amivel fejleszteni tudjuk a gyártásunkat” – foglalta össze ifj. Kovács Tibor. Céljuk, hogy olyan termékeket állítsanak elő, amelyek hozzáadott értéket képviselnek, és a cég igyekszik nyitni a nemzetközi vállalatok felé. Beszélt a legújabb és a legnépszerűbb termékeikről, és elmondta, hogy bizonyos gyártási folyamatoknál változtatások lesznek, mivel a kémiai összetevőkről szóló szabályok időszakosan változnak, s a CNI-nek is ezekhez kell igazodnia.

Zárásképpen hangsúlyozta a CNI – és minden modern vállalat – felelősségét a károsanyag-kibocsátás csökkentésében.

Némethi Botond, Print&Packtech magazin

- Hirdetés -

Sign&Display