A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

FESPA – Roland: Ha minőségi gépre van szükség

A Roland DG technológiai gyökerei a zeneiparból erednek, de rövid időn belül más területeken is úttörő termékek széles skáláját fejlesztette ki. Például a vinylvágók, hőtranszfer nyomtatók/vágók, széles formátumú tintasugaras nyomtatók, 3D szkennerek és maróberendezések, illetve gravírozógépek sorával rukkolt elő. Azóta is a reklámdekorációs ipar meghatározó szereplői a Roland innovációi, a minőségi és megbízhatósági tulajdonságai miatt. A FESPA – European Sign Expo kiállításon Bartosz Pilkowski, a Roland DG Kelet-Európa régió értékesítési vezetője nyilatkozott a Sign&Display magazinnak.

Legjobbnak lenni a versenyben

„Úgy tekintünk magunkra, mint egy olyan vállalat, amely a legjobb akar lenni, nem pedig a legnagyobb” – magyarázza Bartosz Pilkowski. „A piac pedig e törekvésünket teljes mértékben tükrözi, például Magyarországon a Roland piacvezető. A felhasználóink folyamatosan visszatérnek hozzánk, ugyanis elégedettek azzal, amit nyújtunk számukra. Olyan gépeket biztosítunk a reklámipar szereplőinek, amelyek minden igényt kielégítenek. Mindezt olyan környezetben tesszük, ahol a többi gyártó is folyamatosan fejleszt, mi pedig konstans magas minőséget produkálunk.”

Kiváló példa az innovációra a TrueVIS AP-640 resin nyomtató, amely gyanta alapú festéket és fejlett gépfunkciókat tartalmaz, és a színhelyesség optimalizálása érdekében széleskörű alkalmazásokat biztosít. A Roland DG első TrueVIS modelljét 2016-ban mutatták be, amely a képminőség, a termelékenység, a megbízhatóság és az egyszerű használat területén nyitott új korszakot. Ezzel a legújabb fejlesztéssel a gépcsalád már három különböző tintatípus kezelésére alkalmas, azaz eco-solvent, UV és resin. Az AP-640 egyesíti a technológia által biztosított gyorsan száradó és környezetbarát tulajdonságokat olyan képminőséggel és színekkel, amelyeket kizárólag csak a TrueVIS képes biztosítani.

A nyomtatás és vágás sokoldalúságát, az UV-LED nyomtatás előnyeit és a TrueVIS örökségét ötvözi az LG és MG sorozat, amely új színvonalat teremt a reklámdekorációs nyomtatás világában. A berendezések nagy felbontású kimenetet biztosítanak, valamint speciális textúrákhoz és hatásokhoz jelentenek kiváló megoldást. A két nyomtató- vágócsalád további előnye, hogy széleskörű médiakompatibilitással rendelkezik, továbbá a fehér festék nagy átlátszatlanságot biztosít. Az LG és MG sorozat az UV-technológiának köszönhetően gyorsan száradó nyomatokat produkál, melynek köszönhetően a fokozottabb tempóban folyhat a termelés.

„A resin és UV nyomtatóink mellett további újdonság a részünkről a VersaSTUDIO BN-20D. Ez a fejlesztésünk voltaképpen nem számít nóvumnak, ugyanis a meglévő technológiáinkon alapszik. A nyomtatórendszer és a plottervágó adott volt, csupán hozzáadtuk az eljáráshoz szükséges metódusokat. A végeredmény pedig a Roland márkához hű magas minőség, azaz rendkívül részletgazdag, mosásálló grafika. Továbbá kiemelkedőnek számít, hogy a berendezés fehér szín nyomtatását is lehetővé teszi. A BN-20D népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy fokozott érdeklődést mutat iránta a piac, és számos foglalás érkezett erre” – mutatja be a nemrégiben debütált DTF nyomtatót Bartosz Pilkowski.

Tovább tartani a vezető helyet

„Folytatjuk a jelenlegi filozófiánk mentén a fejlesztéseket. Az eddig elért eredményeinkre rendkívül büszkék vagyunk. A gépeink kinézete meglehetősen hasonló, de más technológiákat használnak – ezeket a színezésekkel jelöljük. Rendelkezünk egy masszív vázzal, amelyre támaszkodni tudunk, s ezekre könnyedén felépíthetjük a legújabb koncepciókat” – hangsúlyozza Bartosz Pilkowski.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display