A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

FESPA Awards 2018

A nyomtatás és a sign gyártás kitűnőségeit díjazva a FESPA Awards az egyetlen független nyomdaipari szakmai elismerés, amely nem csupán a legjobb nyomdai termékeket, de a kreatív és gyártásért felelős szakembereket is jutalmazza. A 2018-as meg­mérettetésre már leadhatók a nevezések – egészen január 26-ig.

 

Az 1991-ben megalapított FESPA Awards méltán elismert a teljes nyomdaipari társadalom köré­ben. Minden évben a legjobb termé­kek kerülnek bemutatásra és megmé­rettetésre az iparág szakértői testülete által. Ez az a platform, amelyen az ipar­ág aktuális sztenderdjeit meghatároz­zák és inspirációval párosítják – ez az a platform, amelyen Önnek is érdemes megméretnie cégét, ha szeretne kitűnni a tömegből!

2017-ben több mint 400 nyom­daipari szakember gyűlt össze Hamburgban, hogy megünnepeljék szakmájuk legjobbjait. A 14 különféle kategóriában több száz nevezés érke­zett, és kiváló hangulatú, elegáns gá­lavacsorán mutatták be a legjobbakat: a FESPA Awards győzteseit. A 2018-as FESPA Awards-ra vonatkozóan a szer­vezők bejelentették: új elbírálási stra­tégiát vezetnek be, melynek köszön­hetően elismerésben részesíthetik a nyomtatással és nem nyomtatással készített sign termékeket is. A FESPA Awards lényege annak 27. évében sem különbözik az eddigitől: felkutatni a nyomtatási ipar összes területének te­hetségeit.

Christian M Walter, a 2017-ben győz­tes Taller de Serigrafia cég vezetője el­mondta: „Egy nyomdai stúdió számára nem létezik jobb hírverés annál, mint a FESPA Awards megnyerése. Bárki, aki úgy érzi, valami kivételeset alkotott – küldje el bátran nevezését, hiszen ez a díj remek seregszemléje a nyomdák munkájának és képzettségének!”

A FESPA Awards nyitva áll a föld bár­mely részéről érkező nyomdai szolgál­tató és sign gyártó számára, olyan ka­tegóriákkal, mint csomagolás gyártás, szélesformátumú nyomtatás és ke­reszt média megoldások.

- Hirdetés -

A korábbi évekhez hasonlóan a nevezésre szánt termékeket 2018. január 26-ig kell eljuttat­ni megadott címre. A zsűrizés­re 2018. február 28 – március 2. között kerül sor egy iparági ve­zetőkből álló, független zsűri által. A nevezett pályaműveket technikai megoldás, szín megjelenítés, képfor­mázás, az adott munka összetettsé­ge, használhatóság, illetve kreativitás szempontjából vizsgálják meg. A díj elbírálásának részletes kritikai szem­pontrendszere és határidők megtalál­hatók a www.fespaawards.com hiva­talos oldalon.

A FESPA Awards megmérettetésre az alábbi 13 kategóriában lehet nevezni:

 1. Point of Purchase termékek: Papírra és táblára készült nyomatok, beleértve a papír bannereket és backlit anyagokat.
 2. Point of Purchase termékek: Bármely műanyag alapanyagra készült nyoma­tok, beleértve a bannereket, a backlit műanyag termékeket, lentikuláris nyo­matokat, illetve merev vagy rugalmas táblákra készült nyomatokat.
 3. Poszterek: egy vagy több lapból álló termékek.
 4. Eredeti szerigráfiák: giclée és művé­szi nyomatok, könyvek, brossúrák stb.
 5. Matricák, öntapadós címkék, flotta­dekorációk, ablakfóliák stb.
 6. Speciális effektusok: Ofszet, digitális vagy egyéb eljárással készült nyoma­tok szitanyomással való felülnyomtatá­sa és egyéb innovatív eljárások.
 7. Speciális effektusok pólókon és egyéb textíliákon: Hímzés, gyöngyök felhelyezése, fémes hatás, áramkör el­helyezése stb.
 8. Pólók és egyéb textilek: Direkt, transzfer és tekercses nyomtatás
 9. Tekercses nyomtatott textíliák: De­korációk és zászlók, bannerek és tapé­ták, drapériák és egyéb termékek (tás­kák, sálak, nyakkendők stb.)
 10. Üveg, kerámia, fém és fa termékek: Asztalok, csempék, tükrök, üvegek
 11. Direkt nyomtatás háromdimenziós termékekre: Italos üvegekre, bögrékre, sílécekre, csomagolóanyagokra stb.
 12. Nem nyomtatott signok: Világító betűk, neon signok, sign írás, marás, gravírozás, több dimenziós signok, ak­rilok, nem nyomtatott vinilek stb.
 13. Funkcionális termékek: cd- leme­zek, bank- és telefonkártyák, autók, billentyűzetek, membrán lemezek, hibrid áramkörök, RFID-k, napele­mek stb.

Az alkalmazási területek szerinti kate­góriákon kívül van még három külön­álló kategória is: a Young star, a Best in show és a People’s choice.

A Young star, azaz Fiatal csillag olyan dolgozók, vagy tanulók számára el­érhető, akik a nyomtatási szektorban tevékenykednek és 16-25 év közötti életkorúak. A Best in show, azaz a Ki­állítás legjobbja, amely a legkiemelke­dőbb termék az összes nevezés közül. A People’s choice, azaz az Emberek választása díjat a FESPA közösség tag­jainak online szavazása alapján ítélik oda, melyre a szavazás február 5-már­cius 5. között lesz nyitva.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display