A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Fenntarthatóbb filmet dobott piacra a Mactac

A nyomásérzékeny ragasztás vezető forgalmazójának számító cég új terméke a PVC-mentes IMAGin Simply Sustainable, ami az érvényben lévő amerikai szabványoknak megfelelő poliésztert (PET) és polipropilént (PP) tartalmaz.

Amanda Smith termékmenedzser szerint az új termékkel azoknak a viszonteladóknak és nyomdaipari szereplőknek kedveznek, akik mihamarabb meg akarnak felelni a végfelhasználói oldalon jelentkező, a fenntartható reklámanyagok iránti igénynek. „A Mactac elkötelezetten környezettudatos, ezért az ügyfeleinknek is olyan termékeket akarunk kínálni, amelyeknek kisebb a környezeti hatása.” A fenntarthatósági kultúra követése a LINTEC anyacégétől származik: a vállalat a felelősségvállalás jegyében ökológiai lábnyomot csökkentő gyakorlati reformokat és termékfejlesztéseket hajt végre, miközben ugyanerre ösztönzi munkavállalóit.

Az „egyszerűen fenntartható” film elsősorban ablakokhoz, üvegekhez készült, de elég sokoldalú, ezért más felületekre szintén felvihető, sőt, az egyedi polimer technológiának köszönhetően előnyösebb is a használata, mint a hasonló PVC-tartalmú termékeknek. Az IMAGin három típusban érkezik:

A kiváló tisztaságú Crystal Cling négy milliméter vastag, fényes, visszaszedhető PET-film, hárommilliméteres poliészter béléssel. UV és latex tintasugaras nyomtatókkal is kompatibilis, elsősorban rövid- és középtávú kampányokhoz ajánlott – kirakatokra, ablakokra, ajtókra és jelzőtáblákra.

A Print Friendly Opaque tökéletes választás középtávú, üvegfelületekre applikált hirdetésekhez. Fényes fehér, 2,3 milliméteres, UV tintasugaras nyomtatóval feldolgozható, permanens PP-film.

A Magic Cling kétféle, White és Clear (fényes fehér vagy fényes) verzióban érhető el. Kétmilliméteres, puha, rugalmas, visszaszedhető PP médiáról van szó, így bármilyen sima üvegre, például ablakra vagy irodai, vitrin- és hűtőajtóra megfelelő, de tartós marad műanyag-, illetve fémfelületeken is. Kifejezetten alkalmazkodó anyag: hagyományos szitanyomtatással és ofszettel, UV szitával és ofszettel, vagy UV tintasugaras és latex nyomtatóval egyaránt használható.

A nagy hőmérsékletkülönbséget is toleráló IMAGin Simply Sustainable termékek 137 centiméteres kiszerelésben kerültek forgalomba, és mindegyik applikálható szárazon, illetve nedvesen is. A gyártó azt javasolja, hogy az újrahasznosítás lehetőségeiről érdemes előre tájékozódni a helyi hulladékkezelő cégeknél.

Gábor János, Sign&Display

Forrás és fotó: Sign Builder Illustrated

- Hirdetés -

Sign&Display