A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Fémnyomtatás a reklámdekor szolgálatában

A HP bemutatta a Metal Jet S100 3D nyomtatóját, amely már elérhető a felhasználók számára. A berendezés kiváló minőségű méretarányos alkatrészek gyártását teszi lehetővé. Az ipar ezen szegmense rendkívüli módon fejlődött az utóbbi időben, ugyanis felgyorsítja a tervezést, javítja a folyamatfejlesztést, és gazdaságos előállítást biztosít – írja cikkében az Image Magazines.

„Tanúi lehetünk annak, hogy a legtöbb iparágban óriási szerepet kap az additív gyártástechnológia, az egészségügyben és az autóiparban például rendkívü­li módon terjeszkedik. A vállalatok arra törekszenek, hogy minél inkább a digitalizáció felé tereljék a folya­mataikat és az ellátási láncaikat, hiszen olyan világ­ban élünk, ahol meghatározó a flexibilitás” – hangsú­lyozta Didier Deltort, a HP 3D nyomtatás üzletágának vezetője. „A 3D nyomtatás egyre nagyobb teret hódít, s ebben a HP megbízható partner, aki segít felgyorsí­tani a gyártáshoz vezető utat. A Metal Jet forgalomba helyezése, valamint az olyan piacvezető vállalatokkal való együttműködés, mint a Schneider Electric, biz­tosítja a fenntarthatóbb, megbízhatóbb és hatéko­nyabb gyártást.”

A Metal Jet S100 eddig nem látott technikai és üzle­ti előnyöket jelent a felhasználók számára, segítve őket a digitalizációs céljaik elérésében. A modulá­ris megoldás lehetővé teszi, hogy az építőegységek négy különböző állomás között működjenek, ami azt jelenti, hogy a felhasználók a tömeges gyártás érde­kében folyamatosan, méretarányos kivitelezésben folytathatják a termelést.

„A Metal Jet technológia 2018-as bejelentése áttörést jelentett, s azóta azon dolgozunk, hogy az iparág leg­fejlettebb megoldását fejlesszük ki a 3D fémnyomtatás területén” – mondta Ramon Pastor, a HP Inc. 3D Me­tals vezérigazgatója. „A 3D nyomtatott fémalkatrészek a digitális átalakulás egyik fő hajtóerejét alkotják, és az új Metal Jet S100 megoldás világszínvonalú palet­tával látja el ügyfeleinket az első tervektől egészen a gyártásig, de ami még fontosabb, segít nekik abban, hogy kiaknázzák a digitális gyártásban rejlő korlátlan lehetőségeket.”

A HP-nek a termikus tintasugaras technológia és a latex területén szerzett szakértelme és szellemi tulaj­dona költség-, minőség-, termelékenységi és megbíz­hatósági előnyökkel jár. A HP Thermal Inkjet nyomta­tófeje jelentősen javítja a nyomtatási sebességet, az alkatrészminőséget és az ismételhetőséget. A HP által kifejlesztett latex lehetővé teszi az erősebb alkatrészek előállítását, kiküszöbölve a kötésmentesítés szüksé­gességét, és ipari gyártási minőséget eredményez.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display