A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Fémes varázslat költözik a Fujifilm nyomtatóiba

A japán multinacionális konglomerátum hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodást kötött a Color-Logic-kal, hogy annak fémes effektusok előállítására szolgáló megoldása épüljön be a digitális tonerekbe, az analóg nyomtatási eljárásokba és a csomagolástechnológiai megoldásokba is. A Color-Logic System a világ első olyan színes kommunikációs rendszere, amely figyelembe veszi a nyomtatóeszköz, a tinták, a nyomdaprofil és a bevonatok egyedi tulajdonságait, miközben a tervezők, márkák, nyomtatók és átalakítók munkájához pontos színkommunikációt, illetve díszítő opciókat biztosít.

A Fujifilm Revoria Press PC1120 nyomtatója az első, amibe teljeskörűen integrálják a Color-Logic rendszer lehetőségeit, így a fémes színek és dekorációk gond nélkül megjelennek a végeredményen – akár ezüst tintát használunk CMYK papíron, akár fehéret CMYK fémes hordozón. „A színskála és a nyomdai minőség kiváló, így a Color-Logic örömmel csatlakozik a Fujifilmhez, hogy új nyomdai díszítést biztosítson az ügyfeleknek” – méltatta a közös teljesítményt Richard Ainge, a Color-Logic alapító-műszaki igazgatója.

Manuel Schrutt, a Fujifilm EMEA csomagolástechnikai részlegének vezetője hozzáfűzte: „a Fujifilm ofszet, flexo és digitális technológiái már most lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy lenyűgöző fémhatások széles skáláját nyomtassák, de a Color-Logic System segítségével létrehozhatnak egy előre meghatározott fémes színpalettát is, amit telepíthetnek az Adobe tervezőalkalmazásaiba”. Megjegyezte: arra ugyancsak lehetőségük lesz, hogy a színpalettákat diagramként vagy mintakatalógusként nyomtassák ki. „Örülünk, hogy egy egyértelműen éllovas technológiai partnerrel dolgozhatunk tovább ezen a területen, mert az ügyfeleinknek még nagyobb rugalmasságot és még több lehetőséget biztosíthatunk.”

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display