A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Féltrillió dollárig nőhet a csomagolások hirdetési piaca

Öt év alatt legalább 433,4 milliárd dollárra emelkedik a világ termékcsomagoló piacának összértéke, írja a Markets and Markets előrejelzésére hivatkozva az Ink World Magazin. Tavaly még „csak” 352,1 milliárdot ért ez a szegmens.

A hihetetlen szám globális folyamatokra világít rá: gyakorlatilag a bolygó minden szegletében nő a kereslet az élelmiszerek vonzó csomagolására, így kelendőbbek az ebben a szegmensben dolgozó cégek esztétikai és innovatív nyomtatási megoldásai is, legyen szó címkézésről, dobozolásról vagy rugalmas, zárható, hullámos, fa- esetleg textilcsomagolásról. Ezek közül az árucímkézést végző vállalatok hasították ki a legnagyobb részesedést a 2019-es költésekből, lévén hogy szekvenciális vonalkódokkal, számozással, változó szövegezéssel, márkamegjelölésekkel és grafikai elemekkel is dolgoznak, vagyis nagy hozzáadott értéket teremtenek.

Az előrejelzés szerint az étel- és italcsomagolásokkal foglalkozó piaci szereplők lesznek a 2020-2025-ös időszak legnagyobb nyertesei, hiszen folyamatosan nő a kereslet a mind látványosabb brand-megjelenítések iránt.

A legintenzívebb növekedés várhatóan Ázsiában megy végbe, az olyan nagy ütemben fejlődő gazdasági szereplők miatt, mint Kína vagy India. Kettejük közül – nem túl meglepő módon – Kína lesz az, ahol 2025-ig világviszonylatban is kiugró forgalmat bonyolít majd a nyomtatási piac. Ezt az ágazatot náluk nemcsak az élelmiszerek, hanem az egészségügyi termékek is pörgetik, ráadásul hatalmas fogyasztói bázisuk, ideális gazdasági és gyártási környezetük van ahhoz, hogy növekvő pályán maradjon a csomagolóipar.

Gábor János, Sign & Display

- Hirdetés -

Sign&Display