A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Ezek a programok várnak a FESPA kiállításon

A FESPA Global Print Expo 2023 eseményt 2023. május 23-26. között rendezik meg a Messe München kiállítá­si központban, amelyet a European Sign Expo és a Personalisation Experience vásárokkal közösen tartanak. A FESPA három legnépszerűbb látogatói programja: World Wrap Masters, FESPA Awards és Sustainability Spot­light. Összefoglalónkban ezeket mutatjuk be.

TEDD TRENDIVÉ A MEGJELENÉST – WORLD WRAP MASTERS

A FESPA Global Print Expo 2023 ad otthont a World Wrap Masters Europe és a sorozat döntőjének a B2- D85 standon. A program május 23-án, kedden veszi kezdetét és 24-én, szerdán folytatódik az utolsó regio­nális selejtezővel.

Az első és második napokat sikeresen abszolváló versenyzők ezt követően a Belgiumban, Dániában, Finnországban, Japánban, Mexikóban, Hollandiában, Norvégiában, valamint az Egyesült Királyságban és Ír­országban megrendezett regionális előfutamok győz­teseivel mérkőznek meg. Május 25-én, csütörtökön és május 26-án, pénteken rendezik meg a döntőt, ahol a versenyzőknek időre kell a versenyszámokat telje­síteniük, melynek során autókat és meglepetésszerű tárgyakat fognak becsomagolni.

A versenyt a HEXIS és a HP szponzorálja, és olyan jár­műfóliázási szakértők bírálják el, mint Kiss Lajos, Ole Solskin, Justin Pate és a 2022-es World Wrap Masters bajnok Ivan Tenchev. A járműfóliázás iránt érdeklődő látogatók a The Wrap Institute (B2-C83 stand) együtt­működésével naponta ingyenes képzési workshopo­kat és bemutatókat is tartanak.

A LEGNAGYOBBAK ELISMERÉSE – FESPA-DÍJAK

Idén visszatér a FESPA Awards is, amelyre 2019 óta először 2022 májusában lehetett újra nevezni. Az el­múlt időszakban több mint 210 pályázat érkezett be 34 országból, amelyeket egy független szakértőkből álló zsűri bírált el. A kiválasztott pályaművek a Messe Mün­chen nyugati bejáratánál lesznek kiállítva a látogatók számára a FESPA Global Print Expo 2023 kiállítás teljes ideje alatt, a kategóriák győzteseit pedig május 24-én VIP-ünnepség keretében jelentik be.

REFLEKTORFÉNYBEN A FENNTARTHATÓSÁG

Az idei évben a Sustainability Spotlight (B2-B61 stand) lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy a környezettu­datos grafikai és textilanyagok széles skáláját láthassák és megérinthessék, beleértve a bőr és bőralternatívák, természetes szálak, cellulózok és szintetikus anyagok mintáit, amelyeket a résztvevő vállalatok mutatnak be. Minden egyes darabhoz tartozik egy információs kár­tya, így a résztvevők többet megtudhatnak a fenntart­ható anyagok tulajdonságairól, és arról, hogyan lehet innovatív, környezettudatos termékeket előállítani. A program fő partnere a ReBoard Technology, amely a teljes bemutatóterület felépítéséhez használt újrahasz­nosítható és újrafelhasználható anyagokat szállítja.

KORSZERŰ INFORMÁCIÓS KÖZPONTOK

A FESPA egy új online fenntarthatósági központot is in­dít, amely ingyenes és általános hozzáférést biztosít a FESPA e témával kapcsolatos széleskörű tartalmához. Ez magában foglalja a FESPA Planet Friendly útmu­tatókat, amelyek részletesen ismertetik a naprakész környezetvédelmi információkat és jogszabályokat, valamint több mint 150 informatív cikket és a jó gya­korlatokat bemutató esettanulmányokat arról, hogyan lehet a környezetvédelmi teljesítmény javítását meg­valósítani egy nyomtatással foglalkozó vállalkozásban. A központ egy új, lekérhető videósorozatot is tartal­maz, amelynek házigazdája a FESPA fenntarthatósági szakértője, Graeme Richardson-Locke lesz. A szakem­ber beszállítókkal, nyomdai szolgáltatókkal és fenn­tarthatósági szakértőkkel beszélgetve vizsgálja meg, hogyan lehet minimalizálni a vállalkozások és a nyom­tatási folyamatok környezeti hatását.

 

A fenntarthatósági központ 2023 májusától lesz el­érhető a FESPA.com-on keresztül, a FESPA Global Print Expo 2023 látogatói pedig a FESPA Spotlight fenntarthatósági szekcióban tekinthetik meg a tar­talomfolyamot.

A Printeriors a FESPA.com-on virtuális formában is megjelenik, amely így folyamatosan elérhető, s meg­jeleníti a fizikális bemutatóhoz tartozó legfontosabb adatokat. Az online felületen az egyes darabokhoz esettanulmányokat is kapcsolnak, amelyek bemutatják az ezek mögött álló gyártási módszereket és technoló­giákat. Emellett exkluzív tartalomként belsőépítészeti trendekről szóló cikkeket olvashatnak és podcastokat hallgathatnak az érdeklődők.

„A FESPA kiállítások látogatóira jellemző, hogy az is­mereteiket kívánják bővíteni, inspirálódni és tanulni szeretnének a nyomdáktól és a vizuális kommuniká­cióval foglalkozó szakemberektől” – mondja Michael Ryan, a FESPA Global Print Expo vezetője. A népszerű programjaink pontosan ezt nyújtják, a FESPA Awards visszatérésével a globálisan jelen lévő közösségünk te­hetségeit mutatjuk be és ismerjük el.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display