A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Európa legnagyobb tűzoltósága az ORALITE® FTP 2100-ra szavaz

A maga 8500 alkalmazottjával a Párizsi Tűzoltó Brigád tényleg a földrész legnépesebb parancsnoksága, de világszinten is csak New York és Tokió kapitányságai előzik őket. Mivel a francia hadsereget megjárt lánglovagok testi épsége kiemelt fontosságú, a lehető legjobb felszerelésre van szükségük – olyanra, amely ötvözi a kényelmet a biztonságot és a láthatóságot. E szempontokat figyelembe véve kérték fel beszállítónak az ORAFOL-t és a Sioent: előbbi a speciális fényvisszaverő szalagot, utóbbi a ruházatot biztosítja.

Az ORAFOL üzletfejlesztési vezetője, Jean-Philippe Roy szerint azért kritikus kérdés a fényvisszaverő anyag minősége, mert a tűzoltóknak még a legveszélyesebb és legnehezebb feladatok elvégzése közben is teljesen meg kell bízniuk a ruházatukban. A minden körülmények között látható fényvisszaverő sávok és feliratok életeket menthetnek, ezért a beszállító a napközben tükröződő, sűrű füstben pedig ragyogva fluoreszkáló ORALITE® FTP 2100-zal látja el őket. „Fémtartalmú prizmaszalagról van szó, így az elérhető legnagyobb láthatóságot nyújtja.”

Roy szerint a Párizsi Tűzoltó Brigád jól tette, hogy nem kötött kompromisszumot, és a magasabb minőségű anyagot választotta, pedig az előírásokhoz ragaszkodva ennél szerényebb és olcsóbb megoldással is beérhették volna – csak éppen az nem biztosít minden körülmények között magas fokú láthatóságot. Az ország szabványai pontosan meghatározzák az egyéni védőeszközök minimális fényvisszaverő képességét, ám elég megengedőek, ha nedves környezetről van szó: ilyen helyzetben 70 százalékos teljesítménycsökkenést hagynak jóvá. Ezt a minimumot üveggyöngybevonatokkal is teljesíteni lehet, viszont a prizma fényvisszaverők nagyságrendekkel többet tudnak vizes körülmények között, ami, lássuk be: egy tűzoltó számára viszonylag gyakori közeg.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: ORAFOL

- Hirdetés -

Sign&Display