A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Érintésalapú vendégélményt kínál a Litemax

A gyorsan változó vendéglátóiparban nagyon sokan igyekeznek mind egyedibbé varázsolni a márkájukat, ezért újabb és újabb lehetőségeket keresnek arra, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaiktól. A megtérülés ütemét és az ügyfél elégedettségét is növeli, ha élménnyé változik a rendelés egy már önmagában is szórakoztató asztalon. Ehhez zseniális innovációt dolgozott ki a Litemax: legújabb szemkápráztató kijelzője kör alakú, több mint 80 centiméter átmérőjű, és kiválóan használható asztallapként éttermekben, bárokban vagy kávézókban.

Az LCD kijelző a Zytronic multitouch kapacitív technológiájú MPCT™ szenzort kombinálja a ZXY500™ objektumfelismerő rendszerrel, és a speciális dizájn abban sem akadályozza az eszközt, hogy akár száz egyidejű érintést kezeljen. Az asztallap borítása szintén a Zytronic gyárában nyeri el végső formáját: gépi csiszolással lekerekített élekkel készül, így nemcsak esztétikus, de biztonságos is. A kör alakú megoldás a Litemaxnak köszönhető: a segítségükkel praktikus, vonzó, üvegborítású felület jött létre, ormótlan keretezés nélkül.

Az érintésérzékelő egy hőkezelt, tükröződésmentes, négy milliméter vastag üveglap alatt bújik meg, így extrém tartós eszközről van szó, ami ideális a nyilvános helyeken történő használatra, mind a vendéglátásban, mind pedig a szabadidős tevékenységeket kiszolgáló szektorban, hiszen ütés- és karcálló, sőt, sérülés nélkül megússza a kiömlő italokat vagy a legerősebb tisztítószereket.

A Litemax egy LED glóriával is ellátta a kijelző szélét, aminek persze funkciója van: két ponton vezeték nélkül tölti a rá helyezett telefonokat. A töltőpontok nem emelkednek ki a felületből, hiszen ezek is az üveglap alatt bújnak meg, így diszkrét, de hasznos funkcióval szolgálják az asztal köré ülőket. A lapon megjelenő tartalom változtatásáért egy hitelkártya méretű, Intel gyártmányú modul felel: a WIFI-kommunikáció is ezen keresztül valósul meg, és szabad kezet ad az üzemeltetőnek, hogy variálja az asztal üzeneteit – például promócióval fokozza egy-egy termék eladásait vagy a vendégélményt.

„Ez az asztal a bárok és éttermek számára készült IoT-megoldások új generációját képviseli”, állapította meg a Litemax elnöke, David King. „A vendégek játékokat is játszhatnak rajta, vagy kapcsolatba léphetnek vele más asztaltársaságokkal, ha meghívnák őket egy körre.”

Az eszköz ráadásul segít a helyszín hangulatának megteremtésében: színei az éppen szóló zenével összehangolva vibrálhatnak, vagy fokozhatják a romantikát, esetleg pompázhatnak a vendéglátóhely márkáját idéző színekben.

Az asztal többféle konfigurációval kerül piacra: a ZyBrid® szenzorral felszerelt változat tárgyfelismerő opciókat is kínál, ami megkönnyíti a kapcsolattartást a vendégekkel, míg a ZXY500™ érintőképernyővel rendelkező darabok személyre szabott tartalmakat közvetíthetnek. Különböző jelöléseket kaphatnak például az italok: ha egy borkóstoló alkalmával több információt szeretnénk megtudni arról a fajtáról, amit éppen fogyasztunk, csak letesszük a poharat, az asztal felismeri, és megjeleníti az információkat. Ugyanez az objektumfelismerés teszi lehetővé hasonló ajánlatok megjelenítését, vagy azt, hogy az eszköz a felhasználó érintésén és az italokon kívül minden mást, mondjuk egyéb élettelen tárgyat figyelmen kívül hagy. Arra sem reagál, ha csak pihentetjük rajta a kezünket, hiszen finomhangolt algoritmus vezérli, így különbséget tud tenni a funkciót előhívni akaró érintések és az egyszerű támaszkodás között. Ez azért is hasznos, mert nem fordulhat elő, hogy „rákönyöklünk” a kólára, amiből aztán kihoz a pincér 62 pohárral.

Gábor János, Sign&Display

Forrás és fotó: Sign Builder Illustrated

- Hirdetés -

Sign&Display