A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Elindult a STANC – tervezőművészeti pályázat!

Az ArtHungry a Modernityvel közösen nyílt pályázat keretében keresi az elmúlt két évtized legkreatívabb hazai élelmiszer és ital csomagolásait!

Az ArtHungry.com a Modernity együttműködésével, a 2021-ben megjelent TypoHungry című nagy sikerű művészeti album folytatásaként, STANC címmel egy nyílt pályázat keretében nyújt most felületet és lehetőséget minden magyar étel-, és italgyártással foglalkozó cég, hazai reklámügynökség, grafikai stúdió, illetve szabadúszó tervezőgrafikus/designer részére, hogy bemutathassák az elmúlt bő húsz év (2000. január 1. után készült) legkreatívabb termékcsomagolás-megoldásaikat egy exkluzív gyűjteményes művészeti albumban.

A szervezők 2023. szeptember 30-ig várják a nevezéseket az alábbi kategóriákban (a kedvezményes Early Bird nevezés június 30-ig tart):

 • Élelmiszer csomagolás
 • Ital csomagolás
 • Egészség és fitness (funkcionális italok és élelmiszerek)
 • Fenntartható design

A szervezők elsősorban a megvalósult projektek bemutatását preferálják, de korlátozott számban koncepciók és diákmunkák is bemutatásra kerülnek.

A pályázatra minden magyar állampolgárságú, 18. életévét betöltött természetes személy vagy Magyarországon bejegyzett jogi személy, gazdasági társaság/szervezet nevezhet.

Fontos szempont az eredetiség, a magas szakmai hozzáértéssel elkészített kivitelezés, az izgalmas tervezési, illetve technikai megoldások használata, de számít az alkotások igényes, megfelelő prezentálása az ArtHungry.com felületén is.

A beérkezett pályamunkákat a STANC kurátorai fogják értékelni:

 • Drozsnyik Dávid, többszörös Red Dot Díjjal, Arany Rajzszög-díjjal, German Design Díjjal jutalmazott Graphasel Design Studio társalapítója
 • Kaszanyi Nóra, ArtHungry Díjas, DNA Paris Design Díjas tervezőgrafikus
 • Kiss József Gergely, tervezőgrafikus, a többszörösen díjazott Classmate Studio társalapítója
 • Laki Eszter, tervezőgrafikus, art director, a Red Dot díjas Studio NUR alapítója
 • Lakosi Krisztián, tervezőgrafikus, az L2 Stúdió társalapítója
 • Lakosi Richárd, tervezőgrafikus, az L2 Stúdió társalapítója
 • Orbán Péter, tervezőgrafikus, a Hidden Characters társalapítója, a Studio Holgersson alapítója
 • Ördögh László, A többszörös Red Dot Díjjal, Arany Rajzszög-díjjal, German Design Díjjal jutalmazott Graphasel Design Studio társalapítója
 • Tábori-Simon José, Magyar Formatervezési Díjas, Arany Rajzszög-díjas tervezőgrafikus művész, az ArtHungry művészeti vezetője

Az érvényesen leadott nevezések közül a kurátori csapat kiválasztja a legjobbnak ítélt pályamunkákat, amelyek bekerülnek a STANC – Kreatív csomagolástervezés Magyarországon a XXI. században című művészeti album prémium és regular kiadványaiba. A nyomtatott megjelenés mellett a pályázók között kiosztásra kerül a három kategória-fődíj, a támogatók által felajánlott különdíjak, a fenntartható desingért járó különdíj, valamint a közönségdíj is.

A nagy szabású könyvbemutató és kiállítás megnyitó várhatóan 2023. novemberében kerül megrendezésre.

A STANC pályázat hivatalos oldala: stanc.art

Nevezési részletek és pályamunkák: https://arthungry.com/palyazatok/stanc/

Partnerek: Modernity, Group 42, Simon Says, Andras Schram, Phenom magazin, Octogon Architecture and Design, MATT

(képek forrása: stanc.art)

- Hirdetés -

Sign&Display