A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Ekképpen növeli a termelékenységet egy svéd nyomda

A svéd diverzifikált nyomdaipari vállalat, az Akompani arról beszélt, hogy a HP Latex technológia milyen hatással van az üzletmenetére, és hogy új szerzeményük egy HP Latex 800W nyomtató – írja a largeformatreview.com.

Az 1996-ban alapított Akompani a signagektől és bannerektől kezdve a falburkolatokon át a járműgrafikákig mindent gyárt, és számos iparágban, innovatív projekten és alkalmazáson dolgozik egyszerre az ügyfeleivel.

Ilyen széleskörű szolgáltatási kínálat mellett a cég úgy döntött, hogy új nyomtatóba fektet be, ezáltal megerősítve a gyártási folyamatot, és mivel a HP partnere, így az Antalis által forgalmazott HP Latex 800W nyomtatóra esett a választása. Az új gépet 2022 szeptemberében üzemelték be, azóta a nyomtatott munkák széles skáláját készíti.

A vállalat 2016-ban két HP Latex 570 modellt vásárolt a meglévő eco-solvent nyomtatói kiváltására.

A HP Latex 800W beszerzésével az Akompani tulajdonosa, Rickard Adestam szerint a vállalat most kiváló helyzetbe került ahhoz, hogy előnybe kerüljön a versenytársaival szemben.

„A két HP Latex 570 nyomtató megvásárlása az alacsonyabb gyártási költségek miatt nem volt kérdéses, ugyanakkor jó érzés, hogy sokkal fenntarthatóbb szolgáltatást kínálunk, mert a HP Latex nyomtatók vízalapú tintákat használnak” – mondta Rickard Adestam, majd hozzátette: „Így, hogy a HP Latex 800W is a rendelkezésünkre áll, csak tovább erősödik a kínálatunk. A HP Latex technológia segít nekünk abban, hogy mind a kimeneti minőség, mind a környezetvédelmi szempontok szerint a versenytársak előtt maradjunk.”

A HP Latex 800W nyomtatóval jelenleg többek között öntapadós médiát és tapétákat gyártanak, Rickard Adestam az utóbbit emelte ki, mint az elmúlt években a vállalkozás számára fontos növekedési területet.

„Néhány évvel ezelőtt léptünk be a belsőépítészeti grafikák piacára” – mondta Rickard Adestam. „Továbbra is együtt fogunk dolgozni az ügyfelekkel, hogy fenntarthatóbb alkalmazásokat készítsünk ezen és más területeken, mindezt a HP Latex nyomtatóink segítségével.

Marcus Wollard, a HP Large Format Production Sweden üzletágának vezetője összegzésként elmondta: „Az Akompani nagyszerű példája annak, hogy az ipari technológiába, például a HP Latex 800W-ba történő befektetés évekre szóló növekedési potenciált jelent. A HP nyomtatási technológiája élen jár ezen iparág fenntarthatósági reformjában. A HP nyomtatási megoldásaiba beruházó vállalkozások felszabadítják szervezetük szélesebb körű fenntarthatósági referenciáit, és hozzájárulnak egy zöldebb, hatékonyabb jövőhöz.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display