A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Egymilliárd dollárból lesz karbonsemleges a 3M

A multinacionális ipari konglomerátum a vízfelhasználását is jelentősen csökkenti.

A grafikai és signage anyagokat gyártó cég hosszútávú befektetésben gondolkodik: olyan megoldásokat akar bevezetni, amelyek csökkentik a környezetszennyezés mértékét, a hulladéktermelést és a vízfelhasználást, írta meg a Wide Format Online.

Mike Roman ügyvezető elnök aláhúzta: a 3M „a környezetvédelem, a társadalmi egyenlőség és igazságosság” élharcosa szeretne lenni. Úgy véli, hogy az új célok hatékonyabban szolgálják a vállalat növekedését is, ezért legalább egymilliárd dollárt áldoznak rájuk a következő 20 év során.

A legjobb tudományos és technológiai vívmányok felhasználásától azt várják, hogy 2030-ig 50, 2040-ig 80, míg 2050-ig 100 százalékkal csökkentik a gyáraik a karbonkibocsátást. A vízfelhasználás redukálása szintén fokozatos lesz: 2022-ig tíz, 2025-ig húsz, 2030-ig 25 százalékkal (összesen évi 9,5 milliárd literrel) szeretnék csökkenteni a fogyasztást, és néhány éven belül új tisztító eljárást is bevezetnek a legnagyobb üzemeikben, hogy javítsák a természetbe visszaengedett víz minőségét.

A környezettudatosabb működés érdekében növelik az újrahasznosított és növényi alapú nyersanyagok alkalmazását, az épületeik energiahatékonyságát, a megújuló energiák használatának arányát, sőt, beltéri légszűrőberendezésekkel igyekeznek biztonságosabb otthoni és munkahelyi körülményeket teremteni. Ezeket a törekvéseket javarészt saját termékekkel valósítják meg: speciális filmrétegekkel bevonva jobban szigetelnek az ablakok, több fényt nyelnek el a napelemek, és ellenállóbbak a szélturbinák lapátjai.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display