A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Egyedi tapéták a különleges hatásért

Mairi Helena több mint hat éve tervez tapétákat, szöveteket és különféle otthoni kiegészítőket. A lenyűgöző skót tájról készített fotóin látható textúrákból és színekből merít ihletet a munkájához. Miután több éve dolgozik együtt a John Markkal, és számos tapétaterméket tervezett a társaság számára, Mairi új területeket akart felfedezni legfrissebb művével, amelyet a skót tengerpart ihletett. Egy egyedi tapétát készítettek, amelyet HP Latex 2700W nyomtatóval nyomtattak, és számos különleges hatást tartalmaz – írja a Large Format Review.

A design kiemelkedő jellemzője a csillogó hatás. Amikor a fény ráesik a tapétára, a darab egyes részei a vízhez hasonlóan fénylenek. A réteges nyomtatás segített kiemelni a dizájn más részeit is, például a part menti madarakat.

„A HP Latex 2700W és a fehér tinta képessége, hogy a tapéta egyes részei kiemelkedjenek és szinte életre keljenek, egyszerűen hihetetlen” – mondta Mairi. „Különösen a csillogó hatás az, ami igazán egyedivé teszi a megjelenést, mivel korábban még soha nem voltunk képesek ilyet létrehozni.”

A John Mark hosszú ideje dolgozik a HP Latex technológiával, és eddig egy HP Latex 570, egy HP Latex 800W, öt HP Latex 1500 és két HP Latex 2700 nyomtatójuk volt. A vállalat 2022 júliusában az első brit vállalkozások között volt, amely az új HP Latex 2700W nyomtatót beüzemelte.

„A HP Latex 2700W jelentősen megnövelte a fehér tintával kapcsolatos képességeinket. Ez új réteget és felületkezelési lehetőségeket nyitott meg számunkra, amelyeket hozzáadhatunk a kínálatunkhoz” – mondta John Mark Watson, a John Mark ügyvezető igazgatója.

A kezdeti terv sikerére építve Mairi elmondta, hogy nagyon szeretné látni, mit tud még elérni a John Mark és a HP Latex 2700W segítségével, és hozzátette, hogy számos ötlete van arra vonatkozóan, hogyan lehetne tovább feszegetni a határokat.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display