A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Egyedi dekoráció a gyermekotthonban

A Canon Magyarország speciális UV gél technológiával nyomtatott tapéta elkészítését és felhelyezését ajánlotta fel a Bolyai Farkas Gyermekotthoni Központ egyik gyermekotthonának. Az együttműködés további lépéseit várhatóan ősszel teszik meg. A közös munka célja, hogy az intézmény közös terei az ott élő fiatalok bevonásával és művészetterápiás eszközök által váljanak esztétikusabbá. A tapétafelület szimbolikus átadásán olyan technológiát mutattak be a résztvevők, amely amellett, hogy egyedi dekorációs lehetőséget biztosít, gyors és egészségre ártalmatlan megoldást biztosít.

„Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy már gyermekkorban lehetőséget nyújtsunk a szakemberek számára a vizuális kultúra fejlesztésére” – mondja Oláh Viktória, a Canon Magyarország vállalati és marketingkommunikációs vezetője. „Vállalatunk segít az ifjúság világlátásának formálásában, inspiráció nyújtásában. Az életük ezen szakaszában izgalmas, érdekes ráhatások szükségesek a fogékonyság kialakításához. Ennek elérése érdekében kerestük fel a Bolyai Farkas Gyermekotthoni Központ szakembereit, akikkel egy meglehetősen proaktív együttműködés alakult ki.”

„A rendelkezésre álló korszerű technológiának köszönhetően olyan dekorációt kaphat a gyermekotthon, amely nem káros az egészségre, azaz nem oldószeres nyomtatással készült” – hangsúlyozza a Canon Magyarország szakembere, Hóka László. „A bemutatott tapéta Colorado nyomtatóval speciális textúrájú anyagra készült. Óriási előnye az eljárásnak, hogy egyből felhelyezhető, nincs káros kipárolgása a kész nyomatnak. Ideális ezt a módszert választani olyan helyiségek dekorálására, ahol emberek mozognak.”

„Élménypedagógiai és művészetterápiás foglalkozásokat végzünk, amihez óriási segítséget nyújtott a Canon kivitelezési hozzájárulása” – magyarázza Hossala Tamás, a Bolyai Gyermekotthon nevelője, művészetterápiás pedagógusa. „Minél több eszközt, technikát használhatunk, annál többféle felületet mutathatunk meg. A gyermekek bevonása a projektbe egy többlépcsős folyamat, amely alapos előkészítést igényel, mert érzékeny terület azok számára, akiket valamilyen trauma érhetett a múltban. Az első lépésben közösen gondolkodtunk a témákon, a következőkben a kollektív alkotás elkészítését tűzzük ki. A végcél az, hogy a gyermekotthonunkhoz tartozó fiatalok saját maguk hozzák létre az értéket képviselő kreatív megnyilvánulásaikat, amelyek hozzájárulnak a közérzetük javulásához.”

„A Canon együttműködése által mondhatni életre kelt az alkotásom, ugyanis a kalapom, illetve a cipőm művészi összemosása jelenik meg a tapétán” – részletezi Eigner Marcell Maxim, a KISKÉPZŐ tanulója. „A bőrhatású textúra visszaadja a mű hangulatát. A kép megalkotásához különböző zenék nyújtottak intuíciót, a bőrfestéket vattába mártottam, a dallam hatására színesítettem a felületet, ezáltal kialakult egy számomra érdekes felület. A színek játéka, az általuk keltett hangulat jelenik meg az alkotáson.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display