A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Egyedi cipőgyártás HP Stitch S500-zal

A speciális textilnyomtatási elvárásokkal rendelkező Payote a nyári kreációkat megtestesítő espadrilles cipőtípus egyik legelismertebb gyártója. A különleges megjelenésű lábbeliket dél-franciaországi manufaktúrájában készíti, és nemrég felfedezte magának a HP Stitch S500-ban rejlő lehetőségeket.

A Payote 2016-ban robbant be a piacra azzal, hogy különböző modern megoldásokkal dobta fel az eddig ismert espadrilles dizájnokat. Mivel egyre nagyobb a kereslet a személyre szabott termékei iránt, az újonnan tervezett cipők elemeit már egy perpignani gyárban készítik elő, holott a manufaktúra innen több mint 700 kilométerre, Mauléonban található. Az üzemet a megnövekedett költségek ellenére is az eredeti helyszínen tartják, mert a Payote büszke támogatója a helyi kézművességnek.

A cég a gyártás egy részének kiszervezésén túl úgy reagált a szaporodó megrendelésekre, hogy telepítette első HP Stitch S500 textilnyomtatóját, amitől rövidebb átfutási időt, stabilabb minőséget és alacsonyabb költségeket várt. Mivel még a prémium cipőgyártót is lenyűgözte a végeredmény, megtartották a berendezést.

„A testre szabás az üzleti tevékenységünk lényege, és erős az érdeklődés a termékünk iránt. A HP Stitch S500 bevonásával végre gyorsabban tudunk reagálni személyes kérésekre, miközben fenntarthatjuk a magas minőséget”, erősítette meg Olivier Felly, a Payote alapító-igazgatója.

A HP Smart Color technológiának köszönhetően a cég teljes készülékflottája, így a HP Stitch S500 is stabilan egyenletes színeket biztosít. A 64 hüvelykes készülék szimmetrikus dupla CMYK nyomtatófej-konfigurációval biztosítja a színtelítettséget, optimalizálható nyomtatási sebességgel. Összességében az is elmondható róla, hogy csökkenti a termelésből származó hulladék mennyiségét, miközben javít a termelékenységen.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Large Format Review

- Hirdetés -

Sign&Display