A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Egy kreatív ötlet, amit a piac nagyra értékel

Az utóbbi néhány évben robbant be a nyugat-európai piacra, és elképesztően gyorsan terjedt el egy új világító sign termék, amely modulárisan építhető alumínium keretből, nyomtatott textil anyagból, és LED világító fényforrásokból áll. Az alumínium keretek több típusban és méretben érhetők el. Nagy előnyük, hogy a rajtuk elhelyezett textil nyomat könnyen és gyorsan cserélhető – ezáltal egy keretet rengeteg alkalommal, számos különféle célra hasznosíthatunk, legyen szó akár beltéri dekorációról, kiállítási standról, vagy éppen áruházi promóciós standról. A terméket hazánkban TEXTILBOX néven a piacra bevezető pécsi Reklámpark Kft-től Zólyomi Tünde mutatta be lapunknak.

Mit takar a TEXTILBOX név?

Ezt a nevet mi találtuk ki, az általunk gyártott termékek – mondhatni márkaneve lett. Ha egyszóval kellene definiálni a terméket, azt mondanám – világítótábla- viszont ezt a meghatározást annyira nem szeretem, mert nem igazán adja át, milyen sokrétű lehetőségek rejlenek ebben a termékben. Semmiképpen sem a hagyományos értelemben vett reklám-vagy világítótábláról van szó, hanem annál sokkal többről!

Mit kel tudni a TEXTILBOXRÓL?

Jelenleg 3 terméket ajánlunk a piacon: egyoldalas beltéri, egyoldalas kültéri és kétoldalas beltéri verziókat. Mindegyik tábla kérhető világítással vagy anélkül is. Mindegyik típusnak a váza/kerete speciális eloxált alumínium profil, a világítást minden esetben 12V-os LED-ekkel oldjuk meg és háttér- vagy élvilágítással készítjük. A grafika egy speciális szövetre kerül nyomásra, ami az UV LED technológiának köszönhetően igen tartós. Ami további előnye ennek a terméknek, hogy bárki néhány perc alatt is ki tudja cserélni a textilt mindenfajta előképzettség nélkül.

Honnan jött az ötlet és mi vezetett oda, hogy gyártásban gondolkodjanak?

Nagyformátumú ipari nyomtatókban rejlő lehetőségek, előállítható termékek után kutattunk és a Liyu képviselete jóvoltából lehetőségünk nyílt külföldön ellátogatni cégekhez, akik a nyomtatókat különböző iparágakban használják már évek óta.
Az egyik ilyen cég – világítótáblák készítésével foglalkozik – itt találkoztunk először testközelből a technológiával. Nagyon megtetszett az ötlet és hazatérve már azt fontolgattuk, hogy minél hamarabb el szeretnénk kezdeni ezzel foglalkozni, hiszen a magyar piacon szinte még ismeretlen ez a termék. Hamar kiderült, hogy az egyszerűnek tűnő megoldás mögött igen komoly, összetett és szaktudást igénylő technológia rejtőzik.
Közel 6 hónapnyi előkészítő munka után – ami állt az anyagok teszteléséből, sok-sok tábla elkészítéséből, oktatáson való részvételből – végre idén tavasszal megkezdtük a TEXTILBOX-ok gyártását és már az első eredmények nagyon bíztatóak voltak. A második meghatározó szakmai élményünk az idén májusi FESPA-án ért bennünket Berlinben – megerősítést kaptunk, hogy jó úton haladunk és ez a termék abszolút piacképes. Nagyon szembetűnő volt egyrészről, hogy a kiállítási standok nagy része ilyen TEXTILBOX-okból került kialakításra, másrészt egy egész csarnokot szenteltek az alapanyagok gyártóinak bemutatására. Ebből mi is azt szűrtük le, hogy ez az iparág erőteljes fejlődésnek indult.

Kiknek ajánlják a TEXTILBOX-ot?

Erről nagyon sokat tudnék beszélni, hiszen egy igen sokoldalú termékről van szó. Az egyszerűség kedvéért két nagyobb csoportra osztanám a felhasználási területet.
Az egyik ilyen terület – a vizuál kommunikációhoz kapcsolódó tevékenységek – tehát termék, szolgáltatás, márka, esemény hirdetése, láthatóság növelése, marketing célú felhasználás. Nyilván ide soroljuk az üzleteket, bevásárló központokat, vendéglátópari egységeket, minden olyan közeget, ahol a reklámnak fontos szerep jut. Ebbe a csoportba sorolnám a rendezvényeket, kiállításokat is – hiszen ahogy említettem már, nagyon praktikus megoldást nyújtanak és egy tábla akár többször is felhasználható, másmás képi tartalommal.
A másik felhasználási terület az enteriőrök kialakítása, dekorálása. Amíg a hagyományos technológiákon alapuló reklám-és világítótáblák kizárólag a reklámipar számára készülnek, addig a TEXTILBOX átlépi ezeket a korlátokat. A TEXTILBOX több funkciót is magába foglal – hangulatvilágítás, dekorációs/design elem, funkcionalitás pl. térelválasztás. Épp ezért, ha a kedvenc festményünket szeretnénk viszontlátni a nappalinkban, megvilágítva – máris rendelhető, hiszen külsőleg egy modern képkeret hatását kelti, de tetszés szerint festhetők is a keretek. Ha csak a képet szeretnénk csodálni, akkor falba vagy bútorba is süllyeszthető a keret és akár a központi villanykapcsolóhoz is beköthető. Lakberendezőket, enterior designereket is megkerestünk, hogy bemutassuk a termékeinket, akik például szállodák, irodák belső tereibe illesztették be ezt a látványelemet. Olyan helyiségekben, amelyek pl. sötétek, a dekorelem funkción túl egy fényforrást is biztosít az adott térben.
A közösségi helyiségeket /lobbi, étterem, konferenciaterem/ nagy felületű látványos grafikával jól fel lehet dobni, hangulatvilágítás funkciót is ellát és bármilyen gyakorisággal cserélhető a kép. A kétoldalas TEXTILBOXok például nagyon jól használhatóak térelválasztóként, akár egy bank ügyfélterében, akár egy étterem boxos kialakításánál. Hozzátenném, hogy a textil cseréje töredékébe kerül a teljes szerkezet árához képest, amit csak egyszer kell megvásárolni.

Milyen méretekben készülnek a táblák, illetve vannak-e korlátok, amiket figyelembe kell venni?

Minden termék egyedi igények szerint készül, tehát nem előre legyártott keretekkel dolgozunk és nincsenek standard méretek.
Az egyetlen korlát, amire figyelni kell, hogy a textil 3 méteres tekercsben érkezik hozzánk, ezért a tábla egyik oldala nem haladhatja meg a 3 m-t. Alsó határ elvileg nincs, de mi azt javasoljuk , hogy 35×45 mm-nél kisebb méretben nem érdemes gondolkodni, mivel a profil vastagsága elnyomhatja a kis méretű képet, amely így nem igazán látványos. Több táblával akár óriásképek is készülhetnek.

Milyen értékesítési formát választottak, hogyan népszerűsítik a terméket?

Létrehoztunk egy honlapot www.TEXTILBOX.hu címmel, ahol az általános tudnivalókon túl egy kalkulátor segít kiszámítani a fogyasztói árakat. A honlapon keresztül vagy az info@ textilbox.hu email címen bárki felveheti velünk a kapcsolatot akár rendelni szeretne, akár kérdése van. Fontosnak tartanám elmondani, hogy mivel gyártók vagyunk, egy kétlépcsős árképzést alkalmazunk, aminek köszönhetően viszonteladóinknak jelentős árelőnyt tudunk biztosítani a fogyasztói árakhoz képest. Örömmel vesszük reklámcégek, nyomdák, rendezvény- és kiállításszervező cégek és lakberendezők jelentkezését, akik szívesen dolgoznának velünk, hiszen célunk egy országos viszonteladói hálózat létrehozása és kiszolgálása, amihez egy stabil, gyártói hátteret tudunk biztosítani.

A TEXTILBOX rövid bemutató videóját itt tekinthetik meg:


Sign

- Hirdetés -

Sign&Display