A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

EDP technológiai Díj az OCÉ Colorado 1640-nek

Canon 64 hüvelykes Océ Colorado tekercses nyomtató bemutatója a FESPA-n

A Canon Europe az idei FESPA-n mutatta be széles formátumú nyomtatási megoldásainak nemrég kibővített kínálatát.
A Canon standjának legnagyobb érdekessége az Océ Colorado 1640 nyomtató bemutatkozása volt, amely régiónkban itt került elsőként nyilvános bemutatásra. A Canon UVgel technológiára épülő, új 64 hüvelykes „roll-to-roll” nyomtatója kétféle modellváltozatban is megtekinthető volt az expón.

OCÉ Colorado 1640


10 év – 6000 installáció
A Canon idén ünnepli az Océ Arizona nyomtató sorozat fennállásának tizedik évfordulóját – és a FESPA megfelelő keretet kínált egy további ünnepre, hiszen nemrég helyezték üzembe a hatezredik Océ Arizona készüléket Franciaországban.

A látogatók a kiállításon személyesen győződhettek meg az új készülék kivételes produktivitásáról, minőségéről és az UVgel technológiával elérhető sokféle felhasználási módról, amit a nyomtató ipari formaterve és automatikus funkciói is támogatnak.

Az Océ Colorado 1640-nel nyomtatott fali és padlógrafikák, bannerek, falborítások, poszterek, és hátulról megvilágított hirdetési anyagok egyaránt megtekinthetők voltak. „Azzal, hogy az Océ Colorado 1640 nyomtatót is felvettük kínálatunkba a piacvezető Arizona, imagePROGRAF és ColorWave sorozatok mellé, még több széles formátumú nyomatot készítő nyomda számára tudunk ideális megoldást biztosítani. Arra számítunk, hogy a Canon UVgel technológia hatékonyan segíti további fejlődésünket a széles formátumú digitális nyomdai szektorban.

Océ Arizona 6170 XTS

Az új készülék mind produktivitás, mind pedig alkalmazási képességek szempontjából komoly előrelépést jelent, mégpedig egy olyan piacon, amely a meglévő technológiák érésével csupán inkrementális fejlődést tapasztalt az elmúlt években” – nyilatkozta Mark Lawn, a Canon Europe grafikai és kommunikációs csoportjának igazgatója. A FESPA 2017-en a Canon a felső kategóriás Océ Arizona 6100 terméksorozatba tartozó új nyomtatóját, az Océ Arizona 6170 XTS-t is bemutatta, amelyet Európában és a közel-keleti régióban már több mint száz országban használnak. A modell érdekessége, hogy kedvező áron támogatja porózus papíranyagok nyomtatását, például üzletekben kihelyezhető, hullámpapírból készült promóciós tárgyak is készíthetők vele. A 6170 XTS nyomtatóval akár évi 100 ezer négyzetméternyi hordozóra is lehet nyomtatni.

Az Arizona 1280GT is élesben működött a kiállításon, ahol az Océ ProCut digitális vágóasztal Océ Auto Pilot rendszerének automatikus nyomtatási-vágási munkamenetét szemléltette. A prototípusként a drupa 2016 nyomdaipari kiállításon debütáló Océ Auto Pilot a Zünd Skandinavien közreműködésével közösen fejlesztett technológia. Jelentősen javítja a produktivitást, és nagymértékben csökkenti a manuális kezelői beavatkozás szükségességét az utómunkálati szakaszban.

Az Océ Auto Pilot a Canon EOS képalkotási technológia segítségével felismeri az egyéni regisztrációs jelöléseket a nyomtatott papíron. A megoldás automatikusan azonosítja és kezdeményezi a vágóasztalon elhelyezett összes feladat és anyag címkevágását, hajtását és ragasztókötés-előkészítését – hordozóanyagtól függetlenül, a konkrét specifikációk szerint. Ez olyan fokú automatizációt tesz lehetővé, amely korábban csak azonos anyagok nagyobb volumenű előállítása esetén volt elérhető.

Océ Color Wave 700

A Canon emellett a sokféle grafikus alkalmazást támogató Océ Color Wave 700 és a nagy sebességű poszter gyártás ra alkalmas, nagy kapacitású kirakóművel ellátott Océ ColorWave 910 nyomtatót is kiállította a rendezvényen.

A Canon imagePROGRAF PRO-sorozatból két modell volt megtekinthető: a PRO-4000 kiváló minőségű képzőművészeti és fényképnyomatokat készít, a PRO-6000S pedig vászonképek, bannerek és más prémium fotótermékek produktív nyomtatását támogatja.

A Canon azt is bemutatta, milyen lehetőségek állnak a széles formátumú nyomatokat készítő nyomdai szolgáltatók rendelkezésére az ügyfeleknek szánt marketinganyagok szélesebb körének előállításához. Ennek jegyében kiállította az imagePRESS C750 digitális nyomdagépet, amellyel sokféle marketing-szóróanyag készíthető el, köztük direkt mail levelezőlapok és kinyitható képeslapok.

imagePROGRAF PRO-6000S

A látogatók a kiállításon megtekinthették, hogyan illeszthetők be a Canon kiállított technológiái a webes nyomtatási munkafolyamatokba és az ügyfelek nagy volumenű nyomtatási környezetébe. Mintanyomatokat készíthettek a Canon széles formátumú papírjaira, köztük a vízbázisú, oldószeres és UV-nyomtatásra, valamint az Océ CrystalPoint és az új UVgel technológiára optimalizált hordozófelületekre. Az élő alkalmazásdemók mellett a Canon legkreatívabb EMEA-régióbeli ügyfeleinek munkáit is kiállította standján.

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display