A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

EDP-díjas a Mutoh szoftvere

A nagy formátumú nyomtatókat gyártó vállalat európai részlege a VerteLith™ RIP programmal érdemelte ki a szakmai elismerést  – osztotta meg a SignupDate. Az EDP (European Digital Press Association) díjait videókonferencia keretében osztották ki, és a Mutoh nem feledkezett meg róla, hogy a fejlesztésben közreműködő japán kollégáknak is köszönetet mondjon a Munkakörnyezet Technológiák kategóriájában elnyert kitüntetésért.

„Mivel az EDP díjai erősen tükrözik a digitális nyomdaipar döntéshozóinak véleményét, a Mutoh a magas minőség, a hozzáadott érték és az innovációkeresés iránti elkötelezettségének elismeréseként értékeli az elismerést” – reagált a virtuális átadón elért eredményre Stephan Heintjens. A vállalat termékmarketing- és alkalmazásmenedzsere hozzátette: a VerteLith™ szoftverrel minden felhasználójuk a legjobbat hozhatja ki a Mutoh nyomtatókból, és még arra is lehetőségük nyílik, hogy a teljes munkakörnyezetet egyetlen gerincalkalmazásból menedzseljék.

A VerteLith™ RIP-et a Harlequin renderelő köré építették, úgy, hogy a lehető legrövidebb RIP-folyamatidőt érjék el, mind PDF-ek, mind pedig PostScript fájlok kezelésénél. A program integrálja a kifejezetten tintasugaras nyomtatókhoz fejlesztett féltónusszűrő technológiát, az úgynevezett „Clear Tone-t”. Ez a Mutoh által szabadalmaztatott technológia lehetővé teszi a lehető legjobb színátmenetek és tónusok zökkenőmentes előállítását.

A pazarlás elkerülése érdekében a szoftver tartalmaz egy hatékony RIP-előnézeti funkciót is, amivel még a munkadarab készítését megelőzően, a képernyőn válnak áttekinthetővé a tényleges nyomtatásban is megjelenő pontok. A szoftver képes rá, hogy előre beállított értékek alapján kiszámítsa a tintaköltséget, illetve automatikusan generáljon fehér lakkrétegeket, ha kell.

A VerteLith™ végeredményben tökéletes választás olyan vállalkozások számára is, akik már beruháztak egy RIP-megoldásba, hiszen ha „Pass Through” módban telepítik, akkor úgy ad hozzá új funkciókat a már létező rendszerhez, hogy közben érintetlenül hagyja a munkafolyamatokat.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display