A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

EDP Award elismerést kaptak a Ricoh Pro™ L5130e és Ricoh Pro™ L5160e megnövelt színterű, latex szélesformátumú nyomtatók

A Ricoh szélesformátumú latex rendszerek jobb minőséget, termelékenységet és fenntarthatóságot biztosítanak.

A Ricoh ismét az EDP rangos elismerését ünnepli, mivel a Ricoh Pro L5130e és Ricoh Pro L5160e megnövelt színterű latexnyomtatók elnyerték az EDP 2021 Roll-to-roll nyomtatók > 170 cm csoportjában kiosztott díjat.

Az EDP Awards a nyomdaipari eszközök, szoftverek, alapanyagok, tinták, és kötészeti rendszerek terén elért legfontosabb fejlesztéseket díjazza. A szövetség arra összpontosít, hogy miként lehet előmozdítani az iparági innovációt, és egyesíteni az innovatívan gondolkodó cégeket olyan technológiával, amely javítja üzleti eredményeiket, és lehetővé teszi számukra, hogy a növekedésre összpontosítsanak.

A Ricoh piacvezető tintasugaras fej- és tintatechnológiai kompetenciáján alapuló rendszerek a sikeres Ricoh Pro™ L5130 és Ricoh Pro™ L5160 latex szélesformátumú nyomtatók továbbfejlesztett változatai.
Az eszközök új lehetőségeket nyitottak meg a nyomdák, valamint a reklámdekorációs-szakemberek előtt azzal, hogy a már elérhető fehér mellett zöld és narancssárga tintákat is kínálnak.

A fejlesztések:

  • Jelentősen kibővített színtér a meglévő piaci tintatechnológiai szinthez képest.
  • Lehetőség a Pantone- és márkaspecifikus színek szélesebb körének pontos reprodukálása.
  • A tintafogyasztás csökkentésének elősegítése. Nincs például szükség magenta és sárga keverésére a narancssárga, illetve cián és sárga keverésére a zöld szín előállításához.
  • A nyomdai műveletek dupla CMYK nyomtatásának lehetősége a nagyobb termelékenység érdekében, valamint CMYK és fehér nyomtatás lehetősége transzferanyagok, fémgőzölt és sötét hordozók esetében is.

A rendszerek három, egymás után elhelyezett Ricoh GEN5 ipari nyomtatófejet tartalmaznak. Ezek 46,7 m2/óra sebességű, változó cseppméretű nyomtatást biztosítanak kültéri nagysebességű négyszínű üzemmódban és 25 m2/óra sebességű, beltéri standard négyszínű üzemmódban. A nyomtatók alacsony szárítási hőmérsékletét alkalmaznak (60 C) a csökkentett energiafogyasztás érdekében, míg a Greenguard tanúsítvánnyal rendelkező latex tinta fenntartható és költséghatékony termelést tesz lehetővé.

A hatékony működést a piacvezető RIP-szoftver megoldás, a ColorGATE Productionserver biztosítja, amely a szélesformátumú nyomtatás követelményeihez igazodik és minden nyomtatási és alapanyagbeállítást lehetővé tesz.

Eef de Ridder, a Ricoh Europe Graphic Communications Group-jának alelnöke szerint: „Nem titok, hogy az élénk színek gyors és egyszerű, pontos reprodukciója segít a lenyűgöző nyomatok előállításában. Ezek a rendszerek lehetővé teszik a felhasználóik számára, hogy az alkalmazások széles skáláján figyelemfelkeltő és élénk színű termékeket produkáljanak. A hulladék, a tinta- és energiafogyasztás csökkentése szintén támogatja a fenntartható és költséghatékony termelést. Többek között ezért is használták a technológiát hatékonyan a világjárvány idején a különböző jelző és a társadalmi távolságtartó kommunikációs eszközök létrehozására.”

www.ricoh.hu

- Hirdetés -

Sign&Display