A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

ECO PASSPORT-tal tanúsított Durst tinták

A Durst bejelentette, hogy a P5 Sublifix szublimációs tintáik már ECO PASSPORT by OEKO-TEX tanúsítvánnyal rendelkeznek – adta hírül az Image Magazine.

Ez a tintaminősítés a P5 TEX iSUB nyomtató fenntarthatósági csomagját egészíti ki, az áttörést jelentő szárítási és szublimációs funkciókkal, amelyek lehetővé teszik az energiafogyasztás csökkentését.

Az OEKO-TEX ECO PASSPORT a textil- és bőriparban használt vegyi anyagok, színezőanyagok és segédanyagok független tanúsítási rendszere. Egy többlépcsős folyamat során a vegyi termék minden egyes összetevőjét elemezték, hogy megfeleljen a jogszabályi követelményeknek.

A tanúsított termékek biztonságosak az emberek egészsége szempontjából, környezeti hatásuk is alacsonyabb, felhasználhatók a környezettudatos textilgyártáshoz, és szerepelnek az OEKO-TEX vásárlási útmutatóban.

A Durst szerint a tanúsítás az ügyfeleknek gyorsított és költségoptimalizált folyamatot biztosít a gyártási láncuknak az OEKO-TEX STeP szerinti, valamint a végtermékeik OEKO-TEX STANDARD 100 szerinti eljárásra.

A vállalat állítja, hogy a P5 Sublifix tinták ECO PASSPORT tanúsítványának megszerzése azonnali gazdasági előnyt jelent az ezeket az anyagokat használó ügyfeleknek.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display