A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Dupla Ricoh beruházás segítette a Next kereskedelmi lánc működőképességét a pandémia idején

A piacvezető ruházati, cipő és lakberendezési kereskedő Next most árulta el, milyen módon segítette 2020 év eleji döntésük – amely alapján beruháztak két Ricoh nyomtatóba – cégük működőképességének fenntartását a koronavírus-járvány ideje alatt.

A Ricoh T7210 UV síkágyas, illetve a Ricoh Pro L5160 latex nyomtatókat tavaly márciusban installálták a cég angliai, Leicestershire-ben található gyártóegységében. A projekt célja az volt, hogy minél több nyomdai munkát szervezzenek át házon belülre, és csökkentsék az alvállalkozóknak kiadott olyan feladatok számát, mint a márka Nagy-Britanniában és Írországban működő 550 áruháza számára a kirakati grafikák nyomtatása.

A kereskedőcég korábban egy EFI H1625 LED hibrid szélesformátumú nyomdagépet (amelyet szintén a Ricoh szállított számára), illetve egy Ricoh Ri 100 DTG nyomtatót használt szövetanyagok nyomtatására. Az új termelőeszközökkel további saját nyomtatási kapacitások megnyitása érdekében bővítették gépparkjukat.

„Először 2019 decemberében vizsgáltuk meg cégen belül az újabb nyomdagépekbe történő beruházás lehetőségét, és számos eszköz tesztelését követően a Ricoh gépei mellett döntöttünk” – mondta Robert Foote, a Next nyomtatási részlegének vezetője, és hozzátette: „Amint üzembe helyezték a nyomtatókat, máris munkába állítottuk őket a hagyományosabbnak számító nyomdai feladataink ellátására.”

A beruházást követően azonban hamarosan a Nextet is elérték a kormány által a vírushelyzet kezelése érdekében hozott szigorú intézkedések, amelyek értelmében be kellett zárniuk áruházaikat. Mindez ideiglenesen megállította a kirakati grafikák és az üzletekbe kihelyezett display-ek gyártását, de amint Foote elmondta, egyúttal új nyomdai kihívást is jelentett a cég számára, amelynek kulcsszerepe volt az online szolgáltatásukban.

Annak érdekében ugyanis, hogy raktáraik a vírus időszaka alatt is működhessenek, a Nextnek biztosítania kellett minden információt, amelyek támogatták a dolgozók munkáját a vírushelyzetben – saját nyomtatású padlógrafikáik segítették a dolgozók megfelelő távolságtartását, illetve egyirányú közlekedésüket.

Foote elmondása szerint az új Ricoh gépek szinte azonnal megfeleltek az elvárásoknak, és padlógrafikák ezreit gyártották le velük, mindössze néhány nap leforgása alatt – aminek köszönhetően a Next online szolgáltatása csak minimális ideig kényszerült leállásra.

Amint lazítottak a lezárás szabályain, úgy fordították figyelmüket olyan termékek gyártására, amelyek boltjaik biztonságos megnyitását szolgálták. A Ricoh gépek ettől kezdve a boltokban való távolságtartást és iránymutatást jelölő padlógrafikákat nyomtattak.

„A Ricoh nyomtatóinak köszönhetően képesek voltunk gondoskodni vásárlóink és eladószemélyzetünk biztonságáról, és biztosítottuk a boltjaink járványügyi intézkedéseknek megfelelő működését” – mondta el Foote.

Az ország immár a harmadik lezárását éli meg, és az elmúlt év nagyon nehéz volt számukra, de az együttműködésük a Ricoh-val azt eredményezte, hogy a nyomtatóikkal a legjobbat hozzák ki a helyzetből.

 

Forrás: Ricoh UK

- Hirdetés -

Sign&Display