A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

DTF nyomtatás – A technológia, amit ma már mindenki ismer

Az elmúlt időszakban, ahogy egyre többen elkezdtek DTF nyomtatással foglalkozni egyre több tapasztalat és vélemény keletkezett a felhasználókban, amiket mindenki örömmel oszt meg különböző felületeken. A vélemé­nyek és olykor lesújtóan kritikusan megfogalmazott tapasztalatok kereszttüzéből a DTF nyomtatók között talán az egyik legnépszerűbb, világszerte ismert megoldás az átalakított Epson L1800-as nyomtató sem maradhatott ki. Sok vád érte ezt a gépet a lassú sebessége miatt, a rengeteg fejfájás, stressz és plusz probléma miatt, amit bizonyos esetekben a felhasználók tapasztaltak.

Ha őszinték akarunk lenni, beláthatjuk, hogy ez egy egyszerű nyomtató, ami nagyszerű megoldást jelen­tett és jelent a DTF technológia elterjedésében, hiszen kedvező árának és kis méretének köszönhetően ren­geteg cég és vállalkozó számára teszi elérhetővé és megismerhetővé a DTF technológiában rejlő lehetősé­geket. Nem ipari termelésre hivatott, hanem kis men­nyiségű, napi megrendelések teljesítésére, így teljesen értelmetlen és felesleges az asztali DTF nyomtatókat más gyártók, nagyobb, milliós gépeihez hasonlítani, hiszen nem ugyanazt a célt szolgálják. Azzal is tisztában kell lennünk, hogy nincs tökéletes, hibátlanul működő nyomtató gép, ez is egy digitális nyomtató így rendelkezik, olyan hibalehetőségekkel, mint például a CMYK módból adódó színtorzulás. Ezzel szemben például a festék beszáradás egy olyan hiba, amit a nem megfelelően végzett karbantartás, a rend­szeres tisztítás hiánya vagy a nem megfelelő minőségű festék használata okoz a legtöbb esetben.

A rendszeres tisztítás a legtöbb esetben maximum 5 percet vesz igénybe, amit érdemes 2-3 naponta elvé­gezni, akkor is ha a nyomtató nincs használva. Akinek nincs hetente 2-3 alkalommal 5 perce, hogy egy asztali nyomtatót tisztítson érdemes elgondolkodnia, hogy egy nagyobb, minden bizonnyal több foglalkozást igénylő gépet hogyan fog megfelelően karbantartani.

Mi, most már több, mint 100 ilyen gép értékesítése után is úgy látjuk, hogy ez a nyomtató tökéletesen szolgálja ezt a célt. A gép reális élettartama 2-3 ezer kinyomtatott ív, ez idő alatt pedig a gép ára a több­szörösét is visszahozza megfelelő karbantartás és jó minőségű alapanyagok használata esetén. Néhány partnerünk visszajelzését és véleményét is szeretnénk megosztani erről az asztali DTF nyomtatóról.

„Évtizedek óta foglalkozunk textiltermékek szitázásával. Ez a nyomtatási rendszer nagyon megkönnyíti a színes transzfernyomatok előállítását. A nyomat felbontása tökéletes, minőségi munkák elvégzését teszi lehetővé. Külön köszönet illeti a SIGN TRADE munkatársait! Profi, segítőkész csapat, mindenkinek szívből ajánlom Őket!” – Füzi József, Vision Factory Kft.

„A termék vásárlása előtt, körültekintően, alaposan át­rágtunk minden szükséges információt azzal kapcso­latban, hogy pontosan mire szeretném ezt technikát alkalmazni. Az elmondottak és ígéretek 100%-ban úgy történtek, ahogy mondták 🙂 Ha később elakadtunk, mindig elértem az ügyfélszolgálatot és készséggel se­gítenek, azonnal vagy maximum 2-3 órán belül. A ter­mék és alapanyag mind megfelelő volt, és jó minőség­ben tudjuk a munkáinkat elkészíteni velük. A használat során tapasztaltunk egy két hibát, ami technológiai sa­játosság, de erre azonnal kerestek és találtak is meg­oldást a cégben. Egyszóval mi teljesen megvagyunk elégedve mind a termékekkel, mind a kiszolgálás mi­nőségével.” – Kocsis Csaba, Avadoo Design Stúdió Kft.

SEN-A331 30 cm széles DTF nyomtató

Azoknak, akiknek az asztali DTF nyomtatók már tel­jes mértékben lassúnak bizonyulnak szeretnénk a fi­gyelmükbe ajánlani, hogy ma már rengeteg tekercses, ipari DTF nyomtató található a piacon. Kínálatunkban már korábban is volt 60 cm széles ipari DTF nyomtató, azonban a 2023-as év számunkra egy óriási sikerrel kezdődőtt, ugyanis a Hanrun Paper Co. Ltd. hivatalos disztribútorai lettünk a Közép-Európai piacon.

Ennek az együttműködésnek a célja, hogy az európai piac számára kedvező áron, rövid határidővel, raktár­ról tudjunk biztosítani minden a DTF nyomtatáshoz szükséges alapanyagot, gépet és alkatrészt. A megszo­kott magas minőségű alapanyagok mellett kínálatun­kat több DTF nyomtatóval tudtuk bővíteni, amelyek kö­zül a 30 cm széles tekercses SEN-A331-et mindenképp érdemes kiemelni. A gép legnagyobb előnye, hogy tökéletes megoldást kínál, azok számára, akiknek az asztali DTF nyomtató már lassú és macerás, de a 60 cm széles ipari nyomtató még túl nagy lépés lenne. Ez egy rendkívül kompakt, könnyen kezelhető, felhaszná­lóbarát és kis helyigényű DTF nyomtató rendszer, így jó szívvel tudjuk ezt minden érdeklődőnek ajánlani.

A kibővített DTF kínálatunk mellett a partneri együtt­működésnek köszönhetően már az UV DTF, más né­ven az UV Transzfer nyomtatáshoz szükséges alap­anyagok és gép is megtalálható kínálatunkban. Ez egy nagyon klassz, új technológia, ami lehetővé teszi a kemény felületű tárgyak és eszközök feliratozását, emblémázását.

Az UV Transzfer rendelkezik a DTF nyomtatás összes előnyével, amelyek sora kiegészül például a rendkívül egyszerű használattal, hiszen itt már nincs szükség hő­présre vagy vasalóra, a kész nyomatok pár másodperc alatt kézzel felragaszhatóak. Amiben viszont különbö­zik a DTF nyomtatástól, hogy itt a ragasztó por és sütés helyett, a nyomtatott fóliára egy úgynevezett ’B’ fólia kerül felkasírozásra, ez teszi lehetővé a matricák kön­nyű felvitelét.

Ha valamelyik gépünk vagy technológia felkeltette ér­deklődésed és van lehetőséged, akkor látogass meg minket a FESPA Global Print Expo 2023 kiállításon, ahol idén kiállítóként fogunk részt venni az A2-A64- es számú standon. A kiállítás ideje alatt a legújabb DTF nyomtatók mellett az UV Transzfer technológia is bemutatásra kerül standunkon, ahol egyébként nagyszerű kedvezményekkel és speciális ajánlatokkal várunk mindenkit!

signtrade.hu

- Hirdetés -

Sign&Display