A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Digitális vízesés hullott alá a Times Square-en

A Waterfall-NYC nevű művészi installációt hihetetlen méretekben valósította meg a Samsung Electronics: a hiperrealisztikus vízesés az újévi fénygömbnek is otthont adó One Times Square épület oldalán „hullott alá” mintegy 110 méteres magasságból, négy hatalmas kijelző 1081 négyzetméterén.

A virtuális víztömeget a nagyméretű környezetekhez digitális tartalmakat készítő dél-koreai d’strict gyártotta le – a Samsung legnagyobb megelégedésére. Harry Patz, a vállalat stratégiai igazgatója szerint partnerük „lenyűgöző digitális kreativitással rendelkezik”, és a munkájuk minőségét az ő egyedi smart LED kijelzőóriásaik emelték ki a legjobban.

Az igazán magával ragadó és meggyőző produkció remekül demonstrálta, hogy a Samsung milyen vizuális élményt kínál a napfényben is remekül látható, függőleges signage-megoldásaival. Ráadásul mindezt a tér legjellegzetesebb épületének oldalán hozták létre, a nyári napokra időzítve, amikor „az emberek a város közepén tapasztalt szürreális élménnyel egy kicsit megfeledkezhetnek a hőségről”, szemléltette a hatást a d’strict ügyvezetője. Sean Lee megköszönte az együttműködést a Samsung Electronicsnek, amellyel együtt álmodták, majd valósították meg az egyedülálló projektet.

A munka kettős célt szolgált: egyrészt arra próbált rávilágítani, hogy az egyedi megoldásokkal még az olyan LED-felületekkel túlterhelt térből is ki lehet tűnni, mint a Times Square, másrészt demonstrálni akarta a készítők elkötelezettségét a digitális művészetek iránt. Két hatalmas ötöst írhatnak be maguknak, mert ilyet még tényleg nem látott a világ!

Gábor János, Sign&Display

Forrás: signmedia

Fotó és videó: Samsung

- Hirdetés -

Sign&Display