A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Creativeworld – Paperworld – Christmasworld Frankfurt Vásárközpont / Frankfurt Messe 2019. január 26–29.

A három szakvásárt azonos helyen és egy időben rendezik meg évről évre. A három szakterület szakmai csapatai a vásárt megelőzően trend-irányzatokat készítenek el az új üzleti évre, figyelembe véve a kreatív szféra tendenciáit, impulzusait. Inspirációs mon tázs képekkel mutatják be az új anyagokat, a színharmóniákat, a tárgyi és dekorációs divatokat, az iroda berendezés új koncepcióit, a látványt. Ezek a tervek meghatározóak a következő kiállítás vizuális megjelenésében is.

A szakvásár Bécsben megtartott sajtótájékoztatóján a Dekorszövetséget is tájékoztatták a vásár tematikájáról, a kiállítói és látogatói tudnivalókról. A Creativeworld minden bizonnyal a dekoratőr szakma számára a legizgalmasabb, ezért is vártuk kíváncsian a jövő évi trendeket.

A tervezők a 2019-es vásárt megelőzően három trendirányzattal készültek, most ezeket mutatjuk be. A colourist, a kolorisa, amely elsősorban a színekkel éri el a hatást, a forma másodlagos. A színek természetét figyelembe véve a színkombinációk célja a friss, dinamikus megjelenés.

A gardener, vagy kert növényeit szerető trend a természeti formákból indul ki: levelekből, termésekből. Az organikus formavilág és a természet színei jellemzik.

A purist, azaz a letisztult irányzatot a tisztaság, az elegáns egyszerűség, az átgondoltság jellemzi. Ez a stílusirányzat nélkülöz minden sallangot, fölösleges kiegészítőt. A tárgyak alapanyag megválasztása és az anyagtársítások kontrasztot előidéző hatása lényeges, pl. fa-fém, beton-fa, fém-beton. Forma és színvilága „a kevesebb több” szabályt képviselik.

Sárkics Eszter Dekorszövetség
Fotók: Messe Frankfurt Exhibition GmbH, www.messefrankfurt.hu

- Hirdetés -

Sign&Display