A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

COVID-ölő filmet fejlesztett a Ball & Doggett

A nyomtatható anyaggal bevont felületek most már nemcsak baktériumokat, hanem vírusokat is semlegesítenek.

Az Image Magazine híre szerint független laboratóriumi vizsgálatok jutottak arra az eredményre, hogy a Ball & Doggett Airpurity filmréteg megakadályozza a kórokozók terjedését. A minnesotai ALG laboratórium a koronavírus 229E-re, míg az ausztráliai Silverwaterben működő Eurofins egy rágcsálók által terjesztett hepatitisz-törzsre tesztelte. A hatékonysági vizsgálatok igazolták, hogy fertőtlenítő hatású, és akadályozza a betegségek terjedését.

Az Airpurity eddig „csak” antibakteriális volt, de a további finomításával elérték, hogy a nyomtatható anyag a higiénés megoldások szinte teljes skáláját kínálja: érintésre azonnal sterilizálja a kezek felületét, megölve a rajta lévő baktériumokat és vírusokat.

A cég közleményben tudatta: folytatják az anyag fejlesztését, hogy még biztonságosabb közösségi és otthoni környezet megteremtését tegyék lehetővé. Pedig már ez is fantasztikus: érdemes elképzelni, hogy mekkora mértékben csökkenhetne a fertőzésveszély nyilvános helyeken, ha Airpurityvel lennének bevonva az üzletek kilincsei, a bevásárlókocsik fogantyúi vagy a tömegközlekedési eszközök kapaszkodói.

Az Airpurity egy könnyen eltávolítható és újra felragasztható, környezetbarát anyagokból készülő film, amit a gyakorlatban szagtalanításra és légtisztításra használnak. Ha ez nem lenne elég: UV-szűrős, eco-solvent, solvent és latex anyagokkal közösen is működik. A gyártó számtalan felület bevonataként kínálja, az asztaltól a szőnyegen és telefontokon át a kiskereskedelmi pultokig.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display