A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Caldera – új prepress automatizáló megoldás

A Caldera júniusban mutatta be legújabb, prepress automatizáló megoldását Caldera PrimeCenter néven. Az új szoftver a szélesformátumú digitális nyomdák nyomdai előkészítési feladatainak megkönnyítését, illetve az előkészítési munkafolyamat idejének rövidítését hivatott elősegíteni.

A szoftvert a Zünd-el együttműködve fejlesztették ki és június közepétől már elérhető. A PrimeCenter nem csupán egyesíti a preflight, bleeding és nesting folyamatait egyetlen eszközben, de egyúttal csökkenti az emberi hibalehetőségeket, miközben időt spórol a fájlok előkészítésében. A megrendelőktől érkező különféle formátumú képek – mint pdf, tif, jpeg, png – automatikusan előkészíthetők és optimalizálhatók. Ezeket a fájlokat a szoftver együtt preflightolja, jelöli és nesteli – gyártásra kész állapotú layout formájában.

A PrimeCenter nem helyettesíti a RIP szoftvert, mivel nem vezérel közvetlenül sem nyomtató sem vágógépet, de tűzfalként funkcionál, a gyártás első szakaszaiban jelentkező problémák kiküszöbölésével.

Az új termék célközönsége bármely méretű nyomda, fő felhasználói pedig a prepress operátorok lesznek.

A termék három különböző kiadásban érhető el:

PrimeCenter Basic – amelyben a felhasználók manuálisan állítják be a preflight, nesting és bleeding folyamatait.

A PrimeCenter Pro – egy magasabb szintet képvisel, amelyben a fenti folyamatok már félig automatizáltak a beérkező fájlok automatikus importálásával.

A PrimeCenter Max – már automatikusan exportálja a layoutokat a beérkező fájlokból a kontrollerbe vagy a RIP szoftverbe.

- Hirdetés -

Sign&Display