A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Bővülő portfólió a géppark modernizálásával

A Floricolor a világ egyik vezető professzionális fotótermékgyártója. Portugáliai telephelyéről a világ 27 országában szolgálja ki ügyfeleit, albumokat és egyéb nyomtatott anyagokat gyárt a világ vezető fotósai számára. A vállalat 2018-ban egy Jet Press 750S típusú nyomtatóba fektetett be, és lenyűgözte annak gyorsasága, minősége és környezetvédelmi előnyei. Most a Floricolor a Revoria PC1120-as gépbe történő beruházással tovább bővíthette termékkínálatát.

A Floricolor a Fujifilm Revoria PC1120 nyomtatóba történő beruházását egy 2022 márciusában tartott nyílt nappal ünnepelte. A Floricolor és a Fujifilm több portugál ügyfelet meghívott, és nyomtatott mintákkal , valamint élő bemutatókkal demonstrálta az új Revoria berendezésben rejlő teljes potenciált – amely a Jet Press 750S nyomtatóval együtt működik.

„A nyílt nap lehetőséget teremtett számunkra, hogy bemutassuk, mire képes a Revoria, valamint ügyfeleink visszajelzést adhattak róla” – magyarázza Tiago Yu, a Floricolor vezérigazgatója.  „Mindannyiukat lenyűgözte az eredmény, így tudtuk, hogy izgalmas idők következnek, és remek befektetést hajtottunk végre.

Kínálatunkban korábban az esküvői albumok játszották a főszerepet, de az elmúlt években azt láttuk, hogy csökkent az igény erre a szolgáltatásra. Az esküvői meghívók iránti kereslet azonban még mindig ugyanolyan erős, így lehetőséget láttunk arra, hogy az esküvői albumok gyártásában bekövetkezett veszteséget az esküvői meghívók piacára való belépéssel ellensúlyozzuk, ami csak a Revoria nyomdagépbe való beruházással vált lehetővé. A berendezés lehetővé teszi számunkra azt is, hogy nagyméretű esküvői albumborítókat nyomtassunk, amire korábban nem voltunk képesek, így bővíthetjük termékkínálatunkat és növelhetjük bevételünket.

A Revoria PC1120-as nyomdagéppel új üzleti vállalkozást indítottunk el Studio 6 néven. E márkanév alatt esküvői meghívókat, köszönőkártyákat, névjegykártyákat és különleges levélpapírokat nyomtatunk ügyfeleink számára. A PC1120-at más befejező berendezésekkel kombinálva használjuk, hogy egyedi termékeket kínáljunk ügyfeleinknek, olyan különleges színeket használva, mint az arany és ezüst lakkok.

A különleges színek mellett a PC1120 lehetővé teszi számunkra, hogy sokféle vastagságú, méretű és típusú hordozóanyagra nyomtassunk, beleértve a műanyagot is – amit a piacon kapható hasonló nyomdagépekkel nem tudnánk elérni. A gép médiakezelése is különösen egyszerű és figyelemre méltó.

A tervezőket lenyűgözték a Revoria nyomdagéppel elérhető eredmények, különösen a színek, textúrák, különböző hordozók esetében. Általában nehéz lenne kis példányszámú megrendelésben egyedi színeket megvalósítani, de a Revoria PC1120-assal most már képesek vagyunk erre. Minden ügyfelünket meggyőzte a minőség és a rövid átfutási idő.

A piacon mindig folyamatos a kihívás, de a Fujifilm megbízható partner, ami lehetővé tette számunkra, hogy leküzdjük ezeket, és segített a növekedésünkben. Hatalmas bizalommal vagyunk irántuk, és alig várjuk, hogy a jövőben is tovább fejlesszük ezt a kapcsolatot.”

„Nagyon örülünk a Floricolorral való partnerségnek, amely folyamatosan növekszik” – jegyezte meg Filipe Marques, a Fujifilm Europe portugál igazgatója. Nagyszerű volt látni, hogyan fejlődött a vállalkozásuk, miután a Jet Press 750S-be és nemrégiben a Revoria PC1120-ba is befektettek. Izgatottan várjuk, hogy mi következik a Floricolor számára, és hogyan tudjuk őket továbbra is támogatni.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display