A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Borussia Mönchengladbach – papírmasé szurkolókkal

Mivel az eseménymarketing nagyon komoly szerepet játszik a nyomdaipar életében, ezért a jelenlegi helyzetben, a sport és egyéb rendezvények hiánya sajnos nagyon megviseli az iparágat. De még ebben a helyzetben is vannak elnyerhető munkák – amelyekhez egy kis kreativitás és proaktív szemlélet szükséges.

Ilyen projekt a Borussia Mönchengladbach futballklub és szurkolói tábora, akik azzal az ötlettel álltak elő, hogy a szurkolók kinyomtathatják és kivágathatják életnagyságú képmásukat – így a jelen szabályozások mellett sem lesznek üresek a zárt kapuk mögött lejátszásra kerülő futball mérkőzések.

Amint ismeretes, az európai top futballigák közül a német Bundesliga elsőként, május 16-ával indul újra. A Borussia Mönchengladbach következő hazai mérkőzését május 22-én játssza a tervek szerint, amely hazai mérkőzésre a klub hűséges szurkolói közül már 8.000-en rendelték meg papírmasé képmásukat, így tehát a kezdeményezés nagy sikert arat.

Íme egy rövid idézet a klub hivatalos honlapjáról, amelyben leírják, pontosan milyen módon tölthetik fel szurkolóik fotójukat és rendelhetik meg a szolgáltatást:

Sajnos nincs valódi meccsnap élmény, de a BORUSSIA-PARK szépen megtelik. A játékosok már elfoglalták helyüket, éppúgy a szurkolók és a TV kommentátor Arnd Zeigler. Még a vendégszurkolói szektorban is van nagyjából 2.000 néző, sőt még játékosok és a csapat szakmai stábjának tagjai is megjelennek nyomtatott formában. Már több mint 8.000-en adták le rendelésüket, hogy legalább nyomtatott papírmasé formájában jelen legyenek a hazai mérkőzéseken, ha a Bundesliga kizárólag zárt kapuk mögött folytatódhat. „A kampányunk annyira sikeres, hogy alig győzzük ellátni a megrendeléseket. Minden szurkolótól a türelmét kérjük – ugyanis minden emailt feldolgozunk, csupán egyenként tudjuk megtenni mindezt, ami rengeteg időt vesz igénybe. – mondta Thomas „Tower” Weinmann, a csapat szurkolói klubjának vezetője.

Ha olvasóink között is vannak Borussia Mönchengladbach szurkolók, akik szeretnének ilyen formán jelen lenni, akkor lépjenek be a seidabei-trotzdem.de weboldalra. Néhány kattintás után töltsék fel fotójukat és töltsék ki a szükséges információkat. A feltöltött fotó a Fanprojekt Mönchengladbach (FPMG) szervezethez kerül, akik jelzik a megrendelőnek, milyen számlára kell elutalnia a megrendelés díját. Amint a kifizetés megtörtént, az FPMG már gondoskodik minden további teendőről.

Egy nyomtatott és kivágott papírmasé ára 19 Euró, amelyből 2,50 Euró kerül az FPMG-hez és további 2 Euró a „Borussen helfen Borussen” összefogást támogató kampányukhoz, illetve a Borussia Alapítványhoz. Az összeg fennmaradó részét a gyártási és munkadíjra fordítják. A kampány ezáltal támogatást nyújt két kisebb mönchengladbach-i cég számára, amelyek üzletei a koronavírus miatt jelenleg zárva vannak. A projekt non profit kezdeményezés formájában valósul meg. A szezonbérletesek a megrendelés folyamán megadhatják ülőhelyük számát, így papírmaséjukat is a megszokott helyükre fogják kitenni. Minden további szurkolói képmást a lelátó északi kanyarjába helyezik el. Kizárólag a 16-os szektor – közvetlenül a kapu mögött – lesz megtöltve a szurkolói ultrákkal.

- Hirdetés -

Sign&Display